Koktajl truskawkowy z migdałami i zielonym pieprzem - truskawki inaczej
Koktajl truskawkowy to klasyka wiosennych napojów owocowych. Zazwyczaj bywa słodki, ale nie musi - możemy podkręcić smak truskawek wytrawnymi dodatkami, np. zielonym pieprzem. Tym koktajlem możesz delektować się cały rok - poza sezonem użyj truskawek mrożonych.
Polecamy także przepisy na truskawkowe desery:
Truskawki w czekoladzie - słodkie zapomnienie
Zapiekane truskawki - truskawki pod koglem-moglem
Truskawki w kremie ajerkoniakowym
Jak zrobić mrożony mus truskawkowy? Podajemy łatwy przepis
Wypróbuj też truskawki w wersji wytrawnej:
Grillowane truskawki z niebieskim serem
Sałatka z rukoli z truskawkami i serem
Lekka przekąska z truskawek i mozzarelli
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Truskawki zmiksuj w blenderze z cukrem pudrem.
- Rozlej do naczyń, posyp płatkami migdałów i ziarnami zielonego pieprzu.
- Udekoruj gałązką świeżej mięty i świeżą truskawką. Podawaj schłodzone.