Grillowana pierś z kurczaka - przepis na pyszny filet pachnący tymiankiem

Grillowana pierś z kurczaka - przepis na pyszny filet pachnący tymiankiem
Autor: Shutterstock Grillowana pierś z kurczaka świetnie smakuje z dodatkiem tymianku i cytryny
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Grillowana pierś z kurczaka z tymiankiem to świetny przepis na danie bez nadmiaru kalorii. Mięso z piersi zawiera bardzo niewiele tłuszczu, a pieczenie jej na grillu jest zdecydowanie bardziej dietetyczne niż smażenie. Dodatek soku z cytryny i tymianku sprawia, że mięso wychodzi niezwykle aromatyczne. Sprawdź, jak przyrządzić grillowaną pierś kurczaka, pachnącą aromatycznymi przyprawami.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marynata: wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z Kamis Fit up!TM Do potraw mięsnych. Bardzo powoli dolej oliwę. 
  • Piersi z kurczaka umyj i osusz. Następnie przygotuj woreczki foliowe na piersi kurczaka. Do woreczków wlej marynatę, włóż piersi z kurczaka, zawiąż szczelnie woreczki i włóż do lodówki na 30 minut.
  • Posypka: w miseczce wymieszaj tymianek, starte ząbki czosnku i 1 łyżeczkę skórki otartej z cytryny. Wyjmij piersi z kurczaka z woreczków i upiecz na grillu. Upieczone mięso przed podaniem posyp posypką.
Beszamel: Kurczak - wartość odżywcza mięsa z kurczaka, właściwości, zastosowanie kulinarne