Faszerowane

Do faszerowania nadają się liczne warzywa. Zapieczone z mięsem, zamieniają się w smaczne, bardzo pożywne danie obiadowe. Faszerowane papryki, pomidory, cukinie, bakłażany, cebule to propozycje z pierwszej ręki, a na tym nie koniec pomysłowych możliwości. Z kolei faszerowany kurczak czy schab dodaje każdej uczcie nutki wytworności.

Faszerowane

Faszerowane wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym to proste danie do przygotowania w niedługim czasie. Krótka lista składników, nieskomplikowany sposób przygotowania i znakomity efekt - oto zalety naszego przepisu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekane roladki z cukinii - przepyszne i niedrogie

Zapiekane roladki z cukinii - przepyszne i niedrogie

Zapiekane roladki z cukinii możesz nadziewać farszem, jaki lubisz najbardziej - sprawdzą się tu zarówno warzywa zmieszane z serem, jak i reszta sosu  spaghetti bolognese. W naszym przepisie proponujemy farsz z mielonego mięsa duszonego z koncentratem pomidorowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rolady wieprzowe z farszem - tradycyjny przepis

Rolady wieprzowe z farszem - tradycyjny przepis

Rolady wieprzowe to tradycyjny śląski  odświętny obiad. Rolady są pyszne, rozpływają się w ustach i dlatego warto to klasyczne danie włączyć do swojego kulinarnego repertuaru.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem

Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem

Chrupiące kalarepki wypełnione smakowitym farszem z indyczej piersi i marchewki to pomysł na smaczny i niedrogi, a przy tym niskokaloryczny obniad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

W papryce można zapiec również farsze. My proponujemy wołowinę z ryżem i rodzynkami, ale może to być gotowe chili con carne lub farsz warzywny. Potrawą napełniamy wydrążone papryki i zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Takie papryki podajemy jako danie obiadowe z ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Sprężyste liście kapusty wypełnione po brzegi pysznym ziemniaczanym farszem, okraszonym boczkiem i cebulką. Gołąbki z ziemniakami to nowy, świetny sposób na popularne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Delikatne, serowe ciasto, a w nim zamknięte soczyste i słodkie brzoskwinie. Nie ważne czy knedle serowe z brzoskwiniami podasz na obiad czy na deser. Znikną z talerzy w oka mgnieniu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku to wspaniała kompozycja smaku, która nadaje charakteru neutralnemu mięsu z piesi kurczaka. Proste do przygotowania, ale bardzo smaczne. Delikatne i rozpływające się w ustach  mięso, słodko-pikantny farsz - warto  wypróbować nasz przepis na te roladki!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Pyszne pieczone ziemniaki faszerowane sadzonym jajkiem to pomysł na efektowny obiad lub kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Soczyste mięso i pyszny farsz w tym wysokobiałkowym daniu usatysfakcjonują zarówno dużych, jak i małych smakoszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Strona 1 z 10