Faszerowane

Do faszerowania nadają się liczne warzywa. Zapieczone z mięsem, zamieniają się w smaczne, bardzo pożywne danie obiadowe. Faszerowane papryki, pomidory, cukinie, bakłażany, cebule to propozycje z pierwszej ręki, a na tym nie koniec pomysłowych możliwości. Z kolei faszerowany kurczak czy schab dodaje każdej uczcie nutki wytworności.

Faszerowane

Faszerowane wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem

Aromatyczne kalarepki nadziewane indykiem

Chrupiące kalarepki wypełnione smakowitym farszem z indyczej piersi i marchewki to pomysł na smaczny i niedrogi, a przy tym niskokaloryczny obniad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

W papryce można zapiec również farsze. My proponujemy wołowinę z ryżem i rodzynkami, ale może to być gotowe chili con carne lub farsz warzywny. Potrawą napełniamy wydrążone papryki i zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Takie papryki podajemy jako danie obiadowe z ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Sprężyste liście kapusty wypełnione po brzegi pysznym ziemniaczanym farszem, okraszonym boczkiem i cebulką. Gołąbki z ziemniakami to nowy, świetny sposób na popularne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Delikatne, serowe ciasto, a w nim zamknięte soczyste i słodkie brzoskwinie. Nie ważne czy knedle serowe z brzoskwiniami podasz na obiad czy na deser. Znikną z talerzy w oka mgnieniu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku to wspaniała kompozycja smaku, która nadaje charakteru neutralnemu mięsu z piesi kurczaka. Proste do przygotowania, ale bardzo smaczne. Delikatne i rozpływające się w ustach  mięso, słodko-pikantny farsz - warto  wypróbować nasz przepis na te roladki!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Pyszne pieczone ziemniaki faszerowane sadzonym jajkiem to pomysł na efektowny obiad lub kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Soczyste mięso i pyszny farsz w tym wysokobiałkowym daniu usatysfakcjonują zarówno dużych, jak i małych smakoszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi: pomysłowy przepis na rodzinny obiad

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi: pomysłowy przepis na rodzinny obiad

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami to pyszne danie kuchni greckiej. Wilgotne nadzienie nadaje kurczakowi niezwykłej soczystości. Tak przygotowany kurczak wystarczy dla 6 głodnych smakoszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem to doskonałe danie główne lub przekąska. Możecie użyć więcej mięsa i nadziewać ziemniaki z naddatkiem. Można również posypać je startym serem, co zwiększa ich wartość odżywczą, ale także kaloryczność. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem to  prosty sposób na oryginalne danie na odświętny obiad. Polecamy szczególnie osobom dbającym o linię - danie jest  niskokaloryczne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 10