Faszerowane

Do faszerowania nadają się liczne warzywa. Zapieczone z mięsem, zamieniają się w smaczne, bardzo pożywne danie obiadowe. Faszerowane papryki, pomidory, cukinie, bakłażany, cebule to propozycje z pierwszej ręki, a na tym nie koniec pomysłowych możliwości. Z kolei faszerowany kurczak czy schab dodaje każdej uczcie nutki wytworności.

Faszerowane

Faszerowane wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem smakują najlepiej latem, gdy pomidory dojrzewają na słońcu. Jeśli dodatkowo przypieczemy je w piekarniku, uwolni się nieziemski aromat. Pomidory lubią towarzystwo ziół (rozmaryn, bazylia, oregano, czy mieszanka ziół prowansalskich), czosnku i białego sera. Dobre z bagietką i schłodzonym białym winem. Jak zrobić faszerowane pieczone pomidory?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rolada z piersi indyka faszerowana jajecznicą ze szpinakiem

Rolada z piersi indyka faszerowana jajecznicą ze szpinakiem

Rolada z piersi indyka faszerowana jajecznicą ze szpinakiem to  idealne danie na odświętny obiad - smaczne, nietłuste i bardzo efektownie się prezentujące. Na dodatek przepyszne i łatwe do przygotowania - czego chcieć więcej?

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Mielloni cannelloni, czy makaron ze szpinakiem i mięsem, zapiekany z serem

Mielloni cannelloni, czy makaron ze szpinakiem i mięsem, zapiekany z serem

Jeśli uwielbiasz włoskie smaki - ten przepis z programu UGOTOWANI TVN jest właśnie dla ciebie! Pyszne cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem, zapiekane żółtym serem. Wypróbuj go!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Roladki z wołowiny z boczkiem i nutą pomarańczy

Roladki z wołowiny z boczkiem i nutą pomarańczy

Wyrazisty smak mięsa okraszony pomarańczową nutką może przyprawić o zawrót głowy. Do tego aromatyczny boczek i odświeżająca natka. Roladki wychodzą przepyszne, mięso zaś jest soczyste, a jednocześnie kruche.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą to sposób na efektowne podanie smażonych jajek. Zwyczajna jajecznica w takiej szynkowej otoczce nabiera odświętnego charakteru.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis

Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis

Botwinka czyli młode liście buraków to wiosenny przysmak. Liście buraków można wykorzystać np. do zrobienia gołąbków. Podajemy przepis na gołąbki z botwinki z grzybami według Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rolada z mięsa mielonego faszerowana szpinakiem i fetą

Rolada z mięsa mielonego faszerowana szpinakiem i fetą

Rolada z mięsa mielonego faszerowana szpinakiem i fetą to danie, w którym banalne mięso mielone staje się podstawą smakowitej i efektownej potrawy. Na dodatek takiej, która nie zabija niedostępnością składników lub ich kosztem. Tanie, smaczne i efektowne - my to lubimy, a wy?

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Duszona wołowina faszerowana chrzanem

Duszona wołowina faszerowana chrzanem

Mięso wołowe podkreślone aromatem i ostrością chrzanu smakuje znakomicie. Duszona wołowina faszerowana chrzanem to pomysł na nie tylko wielkanocny obiad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym to proste danie do przygotowania w niedługim czasie. Krótka lista składników, nieskomplikowany sposób przygotowania i znakomity efekt - oto zalety naszego przepisu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekane roladki z cukinii - przepyszne i niedrogie

Zapiekane roladki z cukinii - przepyszne i niedrogie

Zapiekane roladki z cukinii możesz nadziewać farszem, jaki lubisz najbardziej - sprawdzą się tu zarówno warzywa zmieszane z serem, jak i reszta sosu  spaghetti bolognese. W naszym przepisie proponujemy farsz z mielonego mięsa duszonego z koncentratem pomidorowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 11