Faszerowane

Do faszerowania nadają się liczne warzywa. Zapieczone z mięsem, zamieniają się w smaczne, bardzo pożywne danie obiadowe. Faszerowane papryki, pomidory, cukinie, bakłażany, cebule to propozycje z pierwszej ręki, a na tym nie koniec pomysłowych możliwości. Z kolei faszerowany kurczak czy schab dodaje każdej uczcie nutki wytworności.

Faszerowane

Faszerowane wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Ormiańskie gołąbki z kapusty, z fasolą i soczewicą [PRZEPIS BEZMIĘSNY]

Ormiańskie gołąbki z kapusty, z fasolą i soczewicą [PRZEPIS BEZMIĘSNY]

Kuchnia ormiańska kojarzy się z egzotyką, ale odnajdziemy w niej elementy zbieżne z kuchnią polską - między innymi gołąbki, które Ormianie przyrządzają na różne sposoby: w liściach winogron, ale też, tak jak u nas w liściach kapusty, z rozmaitymi farszami. Prezentujemy tu ormiańskie gołąbki z kapusty z fasolą i soczewicą oraz innymi strączkami, z dodatkiem ziaren pszenicy. Z braku ziaren pszenicy, możemy użyć zwykłej kaszy pęczak.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

"Ryba faszerowana" w galarecie - wegański przepis bez ryby

Ryba faszerowana w galarecie to danie, które najczęściej gości na naszych stołach z okazji Wigilii. Nie może jej zabraknąć na wegańskim wigilijnym stole. Dzięki glonom nori pasztet będzie smakował "po rybiemu", a żelatynę zastąpi agar-agar. Taka wegańska ryba faszerowana bez ryby wymaga trochę czasu i wysiłku, ale warto, jest pyszna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Panierowane papryczki wypełnione serem i chili

Panierowane papryczki wypełnione serem i chili

Będzie ostro! Panierowane papryczki wypełnione serem i chili to rewelacyjna przekąska dla tych, którzy uwielbiają pikantne smaki. Przygotowywane na sposób meksykański, a więc z charakterem i mocą.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Nietuzinkowe roladki z piersi kurczaka z szynką i brokułami

Nietuzinkowe roladki z piersi kurczaka z szynką i brokułami. Wyglądają obłędnie, smakują jeszcze lepiej!

Roladki z piersi kurczaka z szynką i brokułami to bardzo efektowne danie, które wygląda na bardziej skomplikowane w przygotowaniu, niż jest w rzeczywistości. Znakomicie sprawdzi się na obiad z rodziną lub nieduże przyjęcie. Wygląda pięknie i świeżo, smakuje znakomicie i przy tym wszystkim zawiera nie za wiele kalorii. Nic tylko podziwiać i jeść!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Faszerowane paprykowe krążki z szynką i jajkiem - na śniadanie lub lekki obiad

Faszerowane paprykowe krążki z szynką i jajkiem - na śniadanie lub lekki obiad

Znakomity patent na smaczne, niedrogie i atrakcyjne wizualnie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad dla rodziny lub śniadanie dla przyjaciół. Teraz, w sezonie, kiedy papryka jest bardzo tania warto pokusić się o kilka eksperymentów kuchennych z tym pysznym i niezwykle zdrowym warzywem. Polecamy przepyszne paprykowe krążki faszerowane szynką i jajkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Rolada z piersi indyka nadziewana pieczarkami i serem - doskonała na ciepło i zimno!

Rolada z piersi indyka nadziewana pieczarkami i serem - doskonała na ciepło i zimno!

Rolada z piersi indyka nadziewana pieczarkami i serem to super pomysł na wykorzystanie mięsa z indyka. Ponieważ samo ma dość neutralny smak i po upieczeniu tendencję do wysychania - dobrze jest  nadać mu charakteru i soczystości  odpowiednio dobranym farszem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dobry przepis na paprykę faszerowaną bez pieczenia

Dobry przepis na paprykę faszerowaną bez pieczenia

Z papryki najlepiej korzystać w sezonie. Jest wtedy świeża, soczysta i pyszna. Można jeść ją na surowo, ale też gotować na różne sposoby. Sprawdź, jak zrobić pyszną paprykę faszerowaną bez pieczenia.

Ocena: 4,5

Poziom: ŚREDNI

Czas: 150 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]

Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]

Faszerowane pieczarki portobello to doskonały pomysł na pyszną przekąskę. Proponujemy przepis na pieczarki nadziewane farszem z kukurydzy, papryki i cebuli, zapiekane pod pierzynką z żółtego sera. Przygotowanie ich jest dość łatwe i nie zajmuje zbyt wiele czasu. A efekt – palce lizać!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis na wykwintny obiad

Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis na wykwintny obiad

Mięsne roladki z papryką i serem to jedno z tych wykwintnych dań, które jest łatwe w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć rodzinę podczas niedzielnego obiadu lub gości w święta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepyszna faszerowana papryka szpiczasta na obiad

Przepyszna faszerowana papryka szpiczasta na obiad

Sezon na pyszną, słodką paprykę w pełni. Proponujemy więc bardzo smaczne danie, tym razem z papryki szpiczastej. Nadziewana pysznym sosem w stylu bolognese smakuje znakomicie. Danie jest efektowne i niedrogie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 12