Faszerowane

Do faszerowania nadają się liczne warzywa. Zapieczone z mięsem, zamieniają się w smaczne, bardzo pożywne danie obiadowe. Faszerowane papryki, pomidory, cukinie, bakłażany, cebule to propozycje z pierwszej ręki, a na tym nie koniec pomysłowych możliwości. Z kolei faszerowany kurczak czy schab dodaje każdej uczcie nutki wytworności.

Faszerowane

Faszerowane wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

Pyszna papryka nadziewana wołowiną i ryżem

W papryce można zapiec również farsze. My proponujemy wołowinę z ryżem i rodzynkami, ale może to być gotowe chili con carne lub farsz warzywny. Potrawą napełniamy wydrążone papryki i zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Takie papryki podajemy jako danie obiadowe z ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Smakowite gołąbki z ziemniakami

Sprężyste liście kapusty wypełnione po brzegi pysznym ziemniaczanym farszem, okraszonym boczkiem i cebulką. Gołąbki z ziemniakami to nowy, świetny sposób na popularne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami

Delikatne, serowe ciasto, a w nim zamknięte soczyste i słodkie brzoskwinie. Nie ważne czy knedle serowe z brzoskwiniami podasz na obiad czy na deser. Znikną z talerzy w oka mgnieniu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku

Egzotyczne roladki z kurczaka po indonezyjsku to wspaniała kompozycja smaku, która nadaje charakteru neutralnemu mięsu z piesi kurczaka. Proste do przygotowania, ale bardzo smaczne. Delikatne i rozpływające się w ustach  mięso, słodko-pikantny farsz - warto  wypróbować nasz przepis na te roladki!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Smakowite ziemniaki faszerowane jajkami

Pyszne pieczone ziemniaki faszerowane sadzonym jajkiem to pomysł na efektowny obiad lub kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta

Pieczone piersi kurczaka nadziewane serem ricotta to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Soczyste mięso i pyszny farsz w tym wysokobiałkowym daniu usatysfakcjonują zarówno dużych, jak i małych smakoszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi: pomysłowy przepis na rodzinny obiad

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi: pomysłowy przepis na rodzinny obiad

Kurczak nadziewany ryżem z rodzynkami to pyszne danie kuchni greckiej. Wilgotne nadzienie nadaje kurczakowi niezwykłej soczystości. Tak przygotowany kurczak wystarczy dla 6 głodnych smakoszy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Słodkie ziemniaki nadziewane mielonym mięsem to doskonałe danie główne lub przekąska. Możecie użyć więcej mięsa i nadziewać ziemniaki z naddatkiem. Można również posypać je startym serem, co zwiększa ich wartość odżywczą, ale także kaloryczność. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem

Elegancka pierś indyka faszerowana szpinakiem to  prosty sposób na oryginalne danie na odświętny obiad. Polecamy szczególnie osobom dbającym o linię - danie jest  niskokaloryczne.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oryginalne gruszki faszerowane mięsem, w bekonowym szlafroczku

Oryginalne gruszki faszerowane mięsem, w bekonowym szlafroczku

Gruszki  faszerowane mięsem to oryginalna przekąska o złożonym smaku. Idealne danie zero waste, pomaga wykorzystać resztki pieczone mięsa lub wędlin. W tej  formie zmieniają się one w wyrafinowane, eleganckie danie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 10