Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis

Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis
Autor: Shutterstock Roladki można przygotować ze schabu, ale smaczne są tez z piersi kurczaka lub sznycli z piersi indyka.
łatwy
45 min
4

Mięsne roladki z papryką i serem to jedno z tych wykwintnych dań, które jest łatwe w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć rodzinę podczas niedzielnego obiadu lub gości w święta.

 

Polecamy też:

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć i rozbić z dwóch stron. Następnie posypać solą i pieprzem.
  • Paprykę umyć, pokroić w wąskie paski. Ser pokroić w średniej grubości kostkę.
  • Na każdym kotlecie ułożyć paski papryki i kawałki sera. Zwinąć, uformować roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką, a potem obsmażyć na oleju.
  • Po zrumienieniu przełożyć do rondla i zalać bulionem. Dusić 30 minut.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Danuta Rawicka
więcej