Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis
2024-05-17
łatwy
45 min
4
Mięsne roladki z papryką i serem to jedno z tych wykwintnych dań, które jest łatwe w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć rodzinę podczas niedzielnego obiadu lub gości w święta.
Polecamy też:
Gołąbki po meksykańsku z papryką w sosie pomidorowym
Ziemniaki pieczone z papryką i kaparami: ten przepis nie ma sobie równych
SKŁADNIKI
- 6 kotletów schabowych (albo 3 podwójne piersi z kurczaka czy 6 sznycli z piersi indyka)
- czerwona papryka
- 10 dag sera pleśniowego
- 2 łyżki mąki
- szklanka bulionu
- olej do smażenia
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso dokładnie umyć, osuszyć i rozbić z dwóch stron. Następnie posypać solą i pieprzem.
- Paprykę umyć, pokroić w wąskie paski. Ser pokroić w średniej grubości kostkę.
- Na każdym kotlecie ułożyć paski papryki i kawałki sera. Zwinąć, uformować roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką, a potem obsmażyć na oleju.
- Po zrumienieniu przełożyć do rondla i zalać bulionem. Dusić 30 minut.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne