10 przepisów na kotlety schabowe
Klasyczne kotlety schabowe: sprawdzony przepis
Kotlet schabowy - najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty - to polska klasyka kulinarna. Nawet jedzony wiele razy, nigdy się nie nudzi. Podajemy prosty przepis na kotlety schabowe!
Schabowe nacierane. Tradycyjne kotlety w nowej odsłonie
Kotlety schabowe to klasyczne danie domowe, które smakuje zawsze i pasuje na każdą okazję. W tym przepisie poznacie te popularne kotlety w nowej odsłonie. Schabowe nacierane są pyszne i aromatyczne. Mięso jest soczyste i dosłownie rozpływa się w ustach.
Sprawdź przepis na schabowe nacierane.
Najlepsze kotlety schabowe panierowane: przepis na schabowego krok po kroku
Schabowe kotlety panierowane i smażone to klasyka polskiej kuchni. Kotlety ze schabu uwielbiamy wszyscy. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Schabowe panierowane po amerykańsku: lepszych jeszcze nie jedliście
Schabowe po amerykańsku to nic innego jak dobrze nam znane soczyste kotlety wieprzowe smażone w klasycznej panierce. Tajemnica soczystości tych pysznych kotletów to marynowanie w mieszaninie keczupu i kilku innych składników. Tak dobrych schabowych jeszcze nie jedliście! Pora spróbować!
Kotlety schabowe z jabłkami i cebulą
Kotlety schabowe z jabłkami i cebulą przekonują, że schabowy nie musi być koniecznie panierowany. Plastry schabu smażone bez panierki smakują wybornie, a pyszny sos z jabłek i cebuli przekona każdego niedowiarka. Kotlety schabowe z jabłkowo-cebulowym sosem zyskają uznanie dużych i małych smakoszy.
Kotlety schabowe z szynką i serem - bogaty smak, soczystość, sytość
Kotlety schabowe z szynką i serem są bardziej soczyste niż tradycyjne schabowe, mają bogatszy smak, który zawdzięczają dodatkowi nadzienia. Warto je przygotować, bo są bardziej sycące niż klasyczne kotlety. Polecamy je oraz podpowiadamy, że szynkę można zastąpić wędzonym (surowym lub gotowanym) boczkiem, a ser żółty - serem pleśniowym lub wędzonym.
Chrupiące kotlety schabowe z piekarnika: łatwy przepis na panierowane schaboszczaki
Grube kotlety schabowe chrupiące z wierzchu i soczyste w środku to marzenie każdego smakosza... Jak osiągnąć tak smaczny efekt? To proste. Najpierw trzeba lekko zrumienić kotlety na patelni. Później dopiec je w piekarniku. Najlepiej zrobić od razu większą ilość. Nadwyżki zamrozić. Z łatwością odgrzejecie schaboszczaki, kiedy tylko zechcecie!
Schabowe z filetu indyczego: przepis na panierowane kotlety z piersi indyka
Schabowe z filetu indyczego smakują doskonale, a przy tym to nieco odchudzona wersja ulubionego schaboszczaka. Mięso indyka jest chude i lekkostrawne. Warto sięgać po niego, jeśli jest okazja lub promocyjna cena.
Schabowe duszone w coca coli i keczupie: te kotlety rozpływają się w ustach
Schabowe duszone w coca coli i keczupie zaskakują trzykrotnie. Po pierwsze są łatwe w przygotowaniu. Po drugie składniki są łatwo dostępne. A po trzecie, są tak soczyste, że wprost rozpływają się w ustach.
Schabowe w cieście francuskim - fantastyczny sposób na oryginalne kotlety
Schabowe w cieście francuskim są niesłychanie proste do przygotowanie, bardzo soczyste i pełne smaku. Wystarczy podać do nich surówkę i gotowe!