Schabowe w cieście francuskim - fantastyczny sposób na oryginalne kotlety

Schabowe w cieście francuskim - fantastyczny sposób na oryginalne kotlety
Autor: Shutterstock Schabowe w cieście francuskim to proste do wykonania danie, pyszne i oryginalne
łatwy
25 min
4

Schabowe w cieście francuskim są niesłychanie proste do przygotowanie, bardzo soczyste i pełne smaku. Wystarczy podać do nich surówkę i  gotowe!

SKŁADNIKI

  • 8 kotletów schabowych
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 16 plasterków boczku surowego wędzonego
  • musztarda francuska
  • 1 jajko
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kotlety lekko rozbić, posypać pieprzem, każdy posmarować odrobiną musztardy i ułożyć na nim boczek - 1-2 plasterki.
  • Płaty ciasta francuskiego  rozłożyć, na jednym ułożyć kotlety, nakryć drugim.
  • Zlepić płaty ciasta, wyciąć z niego kotlety ostrym nożem, zostawiając zapas ciasta dookoła.
  • Każdy kotlet  posmarować rozmąconym jajkiem, piec przez 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej