Schabowe w cieście francuskim - fantastyczny sposób na oryginalne kotlety
2021-10-14
łatwy
25 min
4
Schabowe w cieście francuskim są niesłychanie proste do przygotowanie, bardzo soczyste i pełne smaku. Wystarczy podać do nich surówkę i gotowe!
SKŁADNIKI
- 8 kotletów schabowych
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 16 plasterków boczku surowego wędzonego
- musztarda francuska
- 1 jajko
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kotlety lekko rozbić, posypać pieprzem, każdy posmarować odrobiną musztardy i ułożyć na nim boczek - 1-2 plasterki.
- Płaty ciasta francuskiego rozłożyć, na jednym ułożyć kotlety, nakryć drugim.
- Zlepić płaty ciasta, wyciąć z niego kotlety ostrym nożem, zostawiając zapas ciasta dookoła.
- Każdy kotlet posmarować rozmąconym jajkiem, piec przez 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne