Najsmaczniejsze roladki z piersi kurczaka - lepszych nie jedliście
2023-12-21
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Roladki z piersi kurczaka to prosta, lecz szalenie efektowna potrawa. Rozbity, a następnie zrolowany sznycel z filetu drobiowego można nadziewać na milion sposobów. Wypróbujcie nadzienie z serka śmietankowego i czerwonej papryki. Będzie kolorowo i przepysznie!
SKŁADNIKI
- 500 g filetu z kurczaka
- 150 g serka śmietankowego
- 1/2 papryki czerwonej, pokrojonej na paseczki
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- nitka bawełniana do owinięcia roladek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filet z piersi kurczaka pokroić na plastry. Lekko rozbić je, aby wyrównać grubość. Przyprawić przyprawą do kurczaka, czosnkiem i papryką.
- Każdy sznycel posmarować kremowym serkiem. Na każdym ułożyć po kilka paseczków papryki. Zwinać w zgrabną roladkę. Obwiązać nitką.
- Roladki usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z każdej strony.
- Podawać ryżem, kasza lub makaronem. Nie zapominając o soczystej suróce. Smacznego!
Papryka, czyli pieprzowiec roczny – właściwości, wartości odżywcze lBeszamell
Zobacz naszą galerię: Udka i podudzia kurczaka - TOP 10 przepisów