Bezkonkurencyjne kotlety z czerwonej fasoli z puszki
2022-04-26
łatwy
30 min
4
Dieta wegetariańska
Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to najlepsze rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Wprost bezkonkurencyjne. Bezmięsne kotlety będą smakować każdemu.
SKŁADNIKI
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 mała cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki startego parmezanu
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę pokroić drobno, czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
- Fasolę odcedzić i przepłukać gorącą wodą, ponownie odsączyć.
- Fasolę przełożyć do malaksera, dodać zeszkloną cebulę i czosnek, dodać tartą bułkę, parmezan i wodę oraz pozostałe przyprawy. Zmiksować na jednolitą masę.
- Z przygotowanej masy formować niewielkie kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
- Następnie zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
- Podawać ze surówkami ze świeżych warzyw lub ulubionym sosem.
Fasola - rodzaje, właściwości i zastosowania kulinarne fasoli