Tarta z brzoskwiniami na francuskim cieście: przepis na szybką i pyszną tartę brzoskwiniową

Tarta z brzoskwiniami
Autor: Shutterstock Słodki deser w pół godziny!
łatwy
30 min
4

Kiedy trafiają się niespodziewani goście, a nie mamy nic gotowego, najlepiej przygotować szybką tartę z brzoskwiniami. Wystarczy, że mamy gotowe ciasto francuskie, a całość nie zajmie nie więcej niż 30 minut! Podajemy przepis na pyszną tartę z brzoskwiniami krok po kroku.

Polecamy też:

Kruchy placek z brzoskwiniami i nadzieniem z kaszy manny

Kapitalny sernik na drożdżowym spodzie z brzoskwiniami i kruszonką

Ciasto jajko sadzone - przepis na efektowny sernik z brzoskwiniami

Peach pie: amerykański placek z brzoskwiniami

Letnia Pavlova z brzoskwiniami

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Migdały uprażyć lekko na patelni. Brzoskwinie obrać pokroić na plasterki lub półplasterki.
  • Ciastem wylepić posmarowaną tłuszczem formę do tarty. Posypać bułką tartą.
  • Brzoskwinie układać blisko siebie na cieście.
  • Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto piec około 20 minut.
  • W tym czasie konfiturę wymieszać z rumem i z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
  • Upieczoną tartę posmarować konfiturą i posypać płatkami migdałowymi. Gotowe!