Serniki

Sernik - klasyczna pozycja na świątecznym i niedzielnym polskim stole. Lubimy serniki - nie tylko tradycyjny krakowski czy wiedeński, ale też inne, nowe "podkręcone" - czekoladowe, z dodatkami owoców, z orzechami. Sernik rządzi - zimą w cięższej wersji , pieczonej, latem lekki, często na zimno, z galaretką i owocami.

Serniki

Serniki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Tradycyjny sernik wielkanocny - sprawdzony przepis

Tradycyjny sernik wielkanocny - sprawdzony przepis

Tradycyjny sernik wielkanocny to deser, który z pewnością zachwyci wszystkich przy rodzinnym stole. Nie powinno wiec go zabraknąć nawet w skromnym wielkanocnym menu, zwłaszcza że nie jest rudny do przygotowania. Sprawdź, jak zrobić ciasto, które będzie smaczną ozdobą świątecznej uczty.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Ciasto miodowo-twarogowe - pyszna przekąska na pocieszenie

Ciasto miodowo-twarogowe - pyszna przekąska na pocieszenie

To ciasto jest jednocześnie puszyste i wilgotne. Pachnie intensywnie olejkiem eterycznym pochodzącym ze skórki cytrynowej. Blasku dodają mu jedyne w swoim rodzaju klejnoty - rodzynki i migdały.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Aksamitny sernik na zimno z białą czekoladą i owocami

Aksamitny sernik na zimno z białą czekoladą i owocami

Połączenie aksamitnego sera z słodką białą czekolada i kwaskowymi owocami daje niesamowity efekt. Taki sernik z białą czekoladą sprawdzi się na każda okazję i nie jest trudny do przygotowania. Poza sezonem można użyć owoców mrożonych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Rozkoszny sernik: kremowy i pyszny

Rozkoszny sernik: kremowy i pyszny

Serniki to nieomal nasza narodowa specjalność. Pieczemy je na okrągło przez cały rok. Uwielbiamy je do popołudniowej kawy. Podane na rodzinnym spotkaniu cudownie gaszą spory i kłótnie. Rozkosznie kremowy sernik zawsze znika w oka mgnieniu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Bajeczny sernik kokosowy na zimno - przepis na najlepsze Rafaello

Bajeczny sernik kokosowy na zimno - przepis na najlepsze Rafaello

Ten sernik to mistrzostwo świata, idealnie kremowy, puszysty intensywnie kokosowy krem i chrupiący, słodki spód. A do tego deser przygotujesz szybko i bez pieczenia. Wystarczy mu chwila odpoczynku w lodówce.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Sernik puszysty niczym pianka: najlepszy przepis

Sernik puszysty niczym pianka: najlepszy przepis

Puszysty sernik, rozpływający się w ustach niczym pianka to prawdziwy przysmak. Jego przygotowanie nie jest trudne. Spróbujcie sami!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Ciasto twarogowe z jabłkami - pyszne i niedrogie

Ciasto twarogowe z jabłkami - pyszne i niedrogie

To ciasto smakuje znakomicie. Jest łatwe w przygotowaniu i niedrogie. Najlepiej wykorzystać do niego jabłka z własnej jabłonki, ale te sklepowe też się nadają. Do przygotowania ciasta twarogowego z jabłkami najlepiej wybrać niewielkie owoce.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Najlepszy sernik z mrożonymi malinami: idealny deser rodzinny

Najlepszy sernik z mrożonymi malinami: idealny deser rodzinny

Sernik z mrożonymi malinami to pyszny deser, gdy za oknem szaruga i chłód. Mrożone maliny są dostępne wszędzie. Warto wypróbować ten pyszny sposób na udane rodzinne spotkanie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Aksamitny sernik kajmakowy bez pieczenia: delikatny i pyszny

Aksamitny sernik kajmakowy bez pieczenia: delikatny i pyszny

Aksamitny sernik kajmakowy można przygotować bez pieczenia. Delikatny jak puch sernik na zimno z gotowego kajmaku jest pyszny. Doskonały deser na każdą świąteczną okazję. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Makowiec serowy - połączenie dwóch tradycyjnych ciast [WIDEO]

Makowiec serowy - połączenie dwóch tradycyjnych ciast [WIDEO]

Idealne ciasto na Boże Narodzenie - makowiec serowy. Pyszny wypiek na bazie maku, sera, bakalii i galaretki. Przygotujesz go szybko i bez pieczenia. Polecamy także: Jak i ile razy mielić mak? Co dodać do maku?

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Strona 1 z 13