Mój sernik migdałowy z wiaderka smakuje wybornie. Nigdy nie opada i jest równy jak stół

sernik migdałowy z wiaderka
Autor: Shutterstock To najlepsze ciasto na długi weekend i nie tylko. Pyszny sernik migdałowy z wiaderka zrobisz w 15 minut.
łatwy
15 min
8

Dieta wegetariańska

Szukacie przepisu na pyszny domowy sernik z wiaderka? Poniżej znajdziecie sprawdzoną recepturę na ten wyborny słodki wypiek, który urzeka nie tylko obłędnym smakiem. Sernik migdałowy z wiaderka to idealnie ciasto na różne okazje i długi weekend. Smakuje znakomicie i jest łatwy do przygotowania w domowych warunkach. Oto nieskomplikowany przepis na rewelacyjny sernik migdałowy z wiaderka.

Jaki ser z wiaderka jest najlepszy na sernik?

W tym prostym przepisie na sernik migdałowy wykorzystuje się trzykrotnie zmielony ser z twarogowy z wiaderka. Jest to łatwo dostępny gotowy produkt, którego nie trzeba już dodatkowo mielić. Wystarczy wymieszać go z pozostałymi składnikami i przelać masę do formy.

Do sernika migdałowego najlepszy jest tłusty lub półtłusty ser z wiaderka. Ma pyszny smak i idealnie aksamitną i gęstą konsystencję. Jest odsączony z serwatki, więc nigdy nie wyjdzie zbyt wodnisty. Wykorzystując ser na sernik z wiaderka, przygotowanie jest łatwe i o wiele szybsze.

Jak zrobić sernik migdałowy z wiaderka?

Przepis na pyszny domowy sernik o smaku migdałów przygotowany z sera z wiaderka nie jest trudny. Jego największymi zaletami są łatwa dostępność składników oraz czas przygotowania, który wynosi nie więcej niż kwadrans. Składniki łączy się za pomocą miksera lub robota planetarnego, co znacznie ułatwia i przyspiesza pracę.

Jak więc upiec pełen migdałowego smaku i aromatu sernik z wiaderka? To łatwe, szybkie i przyjemne zadanie. To dobry przepis dla tych, który jeszcze nigdy nie piekli sernika samodzielnie. Z tym przepisem słodki wypiek uda się za pierwszym razem i zachwyci już po pierwszym kęsie.

  • 1. krok – ubicie jajek z cukrem
  • 2. krok – połączenie masy jajecznej z serem z wiaderka i pozostałymi składnikami
  • 3. krok – wyłożenie formy herbatnikami i przelanie na nie masy serowej
  • 4. krok – upieczenie sernika migdałowego w piekarniku

Jak upiec sernik z wiaderka, żeby nie opadł?

Pyszny sernik migdałowy z wiaderka nie opada, prezentuje się zjawiskowo i smakuje obłędnie. Podczas przygotowywania warto przestrzegać kilku zasad, dzięki którym można osiągnąć takie efekty. Sernik upieczony według tych wskazówek nie tylko nie opadnie, ale i nie popęka.

  • Ser z wiaderka – powinien być gęsty, tłusty lub półtłusty, zapewni zwartą konsystencję.
  • Składniki – wszystkie niezbędne składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więc należy wyjąc je z lodówki przynajmniej 2 godziny wcześniej.
  • Łączenie składników – składniki miksuje się krótko tylko do połączenia, aby masa nie była zbyt mocno napowietrzona
  • Temperatura pieczenia – w tym przepisie sernik piecze się przez 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Sernik piecze się równo i nie pęka.
  • Studzenie – kiedy czas pieczenia się skończy, należy uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim sernik, aż całkowicie ostygnie, a następnie wstawić do lodówki.

SKŁADNIKI

  • 1 kg sera na sernik z wiaderka
  • 200 g roztopionego masła
  • 150 g cukru
  • 45 g mąki migdałowej
  • 5 jajek
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
  • herbatniki typu petit beurre

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka ubić z cukrem na jasny puch.
  • Wlać roztopione masło i aromat migdałowy. Dodać ser z wiaderka i wsypać mąkę migdałową. Zmiksować do połączenia składników.
  • Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników i przelać na nią masę serową. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
  • Wstawić do piekarnik nagrzanego do 180 stopni C i piec 50 minut. Kiedy czas pieczenia się skończy, wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Sernik pozostawić do piekarniku do całkowitego ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki.
  • Podawać na deser na różne okazje.
Beszamel - Sernik - polskie dobro narodowe
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej