Jaja

Wiele osób rozpoczyna od nich śniadania, jedząc jajecznicę, omlet, frittatę czy jajka na miękko. To obowiązkowych składnik w wielu ciastach, bułeczkach i innych wypiekach. Żółtko jaja kurzego jest bogate w białko, a także bardzo sycące. Jednak oprócz jajek kurzych można jeść kacze, gęsie, a nawet strusie.

Jaja

Obłędnie pyszny sernik bez mąki, tylko 3 składniki: genialny patent na ulubiony deser Polaków

Obłędnie pyszny sernik bez mąki, to właściwie rodzaj twarożkowej zapiekanki. Wystarczą tylko 3 składniki do wyczarowania tego pysznego deseru. Oto genialny patent na ulubione ciasto Polaków!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kostka kokosowa: obłędnie pyszne domowe kokosanki biszkoptowe

Lubimy czekoladę, większość z nas lubi także wiórki kokosowe i biszkopty. Czy może być zatem coś lepszego niż urocze małe kostki biszkoptowe otulone czekoladą i wiórkami kokosowymi. Kostka kokosowa jest łatwa w przygotowaniu.  Oto przepis na obłędnie pyszne domowe kokosanki biszkoptowe!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Orzechowe ciasto z polewą z żółtek: łatwy przepis na przepyszny deser

Uwielbiam łatwe desery i ciasta łatwe do upieczenia. Ten przepis dokładnie pasuje do mojej wizji smacznej i zdrowej kuchni domowej. Ciasto składa się z mąki i mielonych orzechów włoskich, masła (dużo, skorzystajcie więc z promocji), cukru i białka jaj. Białka jaj nadadzą ciastku puszystą konsystencję. Słodka polewa z żółtek to nic innego jak nasz ulubiony kogel-mogel. Po prostu pycha!    

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szwedzki torcik czekoladowo-migdałowy: obłędny przepis na pyszny deser z IKEA

Szwedzki torcik migdałowy znany jest wszystkim bywalcom kawiarni w sklepach sieci IKEA.  Deser jest łatwy do zrobienia i prawdopodobnie stanie się nowym faworytem Twojej  rodziny. Ten obłędny przepis na odświętne ciasto migdałowe przełożone kremem patissiere i polane pyszną polewą czekoladową polecam wszystkim łasuchom! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ciasto piernikowe na herbacie: łatwy przepis na miękki piernik z kremem budyniowym

Ciasto piernikowe na herbacie może zastąpić tradycyjny piernik przełożony powidłami. Miękkie warstwy herbacianego piernika przełożone puszystym kremem budyniowym wzbudzą szczery zachwyt Twoich bliskich. To łatwe ciasto o przepysznym smaku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Bostock z chałki lub brioszy: francuskie tosty migdałowe z ciasta drożdżowego

Co to jest Bostock (czytaj: bostok)? Wyobraź sobie: grube plastry chałki lub brioszy nasączonej syropem pomarańczowym, posmarowane lekko słodką masą migdałową i przypieczone do złocistobrązowej doskonałości, na koniec posypane cukrem pudrem. Bostock z czerstwego ciasta drożdżowego to coś więcej niż zwykłe tosty francuskie. To niebo w gębie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z siekanego pora z pastą pomidorową i jajkiem

Surówka z siekanego pora jest niezwykle prosta, a bardzo smaczna. Intensywny aromat pora świetnie współgra ze smakiem zielonych oliwek, dając mocne połączenie. Jajka delikatnie łagodzą ostrość smaków, a pasta pomidorowa i oliwa łącza składniki i nadają surówce właściwa konsystencję.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Obłędne ciasto czekoladowe z kremem waniliowym: łatwy przepis na wyśmienity deser

Obłędne ciasto czekoladowe z budyniowym kremem waniliowym i polewą to efektowny i bardzo smaczny deser. Ten łatwy przepis na wyśmienity deser krok po kroku poprowadzi Was do sukcesu. Gotowi? Do dzieła!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepyszny owsiany omlet z jabłkiem - idealny na śniadanie lub podwieczorek

Omlet to pyszne danie niesłychanie łatwe do przygotowania. Można też wzbogacić je o witaminy i zdrowy  błonnik - dodając do niego płatki owsiane i jabłko.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Bułgarskie ciasteczka miodowe: łatwy przepis na świąteczne MEDENKI

Medenki, miedenki, w wolnym tłumaczeniu miodówki, to miękkie, korzenne ciasteczka, popularne w Bułgarii. Ciasteczka przygotowuje się z polewą czekoladową lub orzechami. Idealny słodki przysmak w świąteczny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 96