Miód

Biblijna ziemia obiecana miała być mlekiem i miodem płynąca. Już to świadczy o szacunku, jakim przed wiekami obdarzano miód. Dziś może estyma jest mniejsza, ale wciąż miody zajmują ważne miejsce w domowej spiżarni. Wzbogacają desery, wypieki, a także dania mięsne. Miód gryczany, spadziowy, lipowy, akacjowy - jaki lubisz najbardziej?

Miód

Ciasto miodowo-twarogowe - pyszna przekąska na pocieszenie

To ciasto jest jednocześnie puszyste i wilgotne. Pachnie intensywnie olejkiem eterycznym pochodzącym ze skórki cytrynowej. Blasku dodają mu jedyne w swoim rodzaju klejnoty - rodzynki i migdały.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Miodowe kotlety wieprzowe z piekarnika

Pyszne, rozpływające eis w ustach, soczyste kotlety wieprzowe w miodowo-rozmarynowym sosie smakują obłędnie. najlepiej podać je z ziemniakami z wody i mieszanką świeżych sałat lub bukietem gotowanych warzyw.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Fantastyczna zapiekanka z brokułów i cykorii

Smaczna i zdrowa warzywna zapiekanka z fantastyczną orzechowo-miodową masą. Smaki warzyw i dodatków przenikają się tworząc wyjątkowe połączenie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Filety drobiowe w sosie z pitnego miodu i jabłek

Filety  drobiowe w sosie z pitnego miodu i jabłek - danie, które zmienia dość nijaką w smaku  i skłonną do przesuszenia pierś z kurczaka w prawdziwą poezję na talerzu. Wypróbujcie nasz przepis, zachwyci was.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Piersi z kurczaka w sosie sojowo-miodowym

Bardzo smaczna wersja kurczaka przygotowanego na słodko. Delikatna pierś zamarynowana w słodko-słonym sosie jest soczysta i aromatyczna. Znakomicie komponuje się z białym lub jaśminowym ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Miód z czosnkiem: naturalny środek na odporność

Szukasz naturalnego środka na wzmocnienie odporności? Pragniesz zmobilizować organizm do walki z przeziębieniem i grypą? Trzymaj słoik czosnku z miodem w lodówce. Jest tani, łatwy do zrobienia, a miód i czosnek stanowią idealne połączenie, które pomaga utrzymać się twój układ odpornościowy w gotowości. Zarówno czosnek, jak i miód to tysiące lat doświadczenia w zapobieganiu infekcjom wirusowym. Te dwa produkty razem tworzą bardzo silny naturalny preparat wzmacniający nasza odporność na zachorowania.

Pierś kurczaka zapiekana z batatami w miodowym sosie

Pierś kurczaka zapiekana ze batatami w miodowym sosie to nowa jakość dań obiadowych. Delikatna pierś kurczaka soczysta i krucha, a do tego pełne zdrowego karotenu słodkie ziemniaki. Wszystko zaś skąpane w pysznym sosie. Do tego wystarczy przygotować zieloną sałatę z winegretem i elegancki obiad gotowy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Fantastyczne pierogi z suszonymi śliwkami skąpane w miodowym sosie

Pierogi z suszonymi śliwkami można podać na obiad lub na deser. Już same smakują rewelacyjnie, ale polane miodowo-maślanym sosem rozpieszczają kubki smakowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Podlaski syrop chrzanowy: domowy środek na przeziębienie

Podlaski syrop chrzanowy to świetny domowy środek przeciw przeziębieniu lub na początku choroby. Syrop jest bardzo ostry, więc należy go stosować po rozcieńczeniu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Miód z kakao: nowość z Pasiek Rodziny Sadowskich

Pyszny, słodki i mocno czekoladowy jest miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich. To zwykłe - niezwykłe połączenie smaków zaskakuje intensywnością. Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalny smak kakao idealnie uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowym nadzieniem.

Strona 1 z 22