Miód

Biblijna ziemia obiecana miała być mlekiem i miodem płynąca. Już to świadczy o szacunku, jakim przed wiekami obdarzano miód. Dziś może estyma jest mniejsza, ale wciąż miody zajmują ważne miejsce w domowej spiżarni. Wzbogacają desery, wypieki, a także dania mięsne. Miód gryczany, spadziowy, lipowy, akacjowy - jaki lubisz najbardziej?

Miód

Fantastyczne pierogi z suszonymi śliwkami skąpane w miodowym sosie

Pierogi z suszonymi śliwkami można podać na obiad lub na deser. Już same smakują rewelacyjnie, ale polane miodowo-maślanym sosem rozpieszczają kubki smakowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Podlaski syrop chrzanowy: domowy środek na przeziębienie

Podlaski syrop chrzanowy to świetny domowy środek przeciw przeziębieniu lub na początku choroby. Syrop jest bardzo ostry, więc należy go stosować po rozcieńczeniu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Miód z kakao: nowość z Pasiek Rodziny Sadowskich

Pyszny, słodki i mocno czekoladowy jest miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich. To zwykłe - niezwykłe połączenie smaków zaskakuje intensywnością. Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalny smak kakao idealnie uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowym nadzieniem.

Kulki mocy z miodem z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich

Kulki mocy z miodem z kakao są zdrową alternatywą dla słodyczy. Gotowa mieszanka miodu i kakao to pyszny duet dwóch produktów o dużej zawartości związków bogatych w antyoksydanty. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Niesamowite udka kurczaka pieczone w miodzie i orzechach

Udka kurczaka marynowane, a potem pieczone w miodzie i orzechach są niesamowicie pyszne. Rumiane z wierzchu, soczyste w środku. Doskonałe mięso na każdą okazję. Można je podać na obiad lub imprezę, jako solidną przekąskę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Gotowany karp w miodowej galaretce

Gotowany karp w miodowej galaretce to jedna z licznych wersji popularnej, wigilijnej przystawki. Przygotowanie ryby w galarecie wymaga nieco zachodu, ale w końcu nie przyrządza się jej na co dzień.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Majerankowe piersi kurczaka z sosem sojowym i miodem

Pierś kurczaka można przygotowywać na tak wiele sposobów, że jej smak nigdy się nie znudzi. Dziś proponujemy filety marynowane w sosie sojowym i miodzie przyprawione majerankiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pocieszające grzanki z serem i gruszką - rozjaśnią każdy poranek

Grzanki z serem i  gruszkami  to sposób na cudownie pyszne rozpoczęcie dnia. Taki pocieszacz przyda się szczególnie w jesienne i zimowe poranki, gdy na dworze szaro i plucha. Może nieco kaloryczne, ale zdrowe, bo z porcją białka, owoców i  miodu.  Orzechowa posypka także przysporzy zdrowia i energii.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Puszysty miodownik na kefirze: najlepsze ciasto do herbaty

Puszysty miodownik na kefirze to najlepsze ciasto do herbaty w gronie bliskich. Łatwy w przygotowaniu, osłodzi wam spotkania z rodziną. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Miodowa konfitura z buraków z migdałami

Buraki są pyszne i niezwykle zdrowe. Warto ich właściwości wykorzystywać jak najczęściej i jadać je w rożnej formie. Ciekawą propozycją jest słdka buraczana konfitura z dodatkiem miodu i migdałów.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Strona 1 z 22