Wołowina

Spożycie wołowiny w Polsce jest wciąż niskie, a to bardzo wartościowe mięso - przede wszystkim źródło cennego białka. Warto więc się do niej przekonywać i przyrządzać steki, zrazy czy pieczenie wołowe. Dobra receptura stanowi podstawę, ponieważ wołowina wymaga umiejętnego traktowania!

Wołowina

Sycąca zupa z mięsem wołowym i fasolą czerwoną: przepis na jednogarnkowe danie

Sycąca zupa z mięsem wołowym i fasolą czerwoną to idealne rozwiązanie, gdy mamy czas jedynie na jeden ciepły posiłek bez zadęcia. Oto przepis na jednogarnkowe danie, które nasyci i rozgrzeje. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klopsy w sosie kaparowym: przepis ze starej książki kucharskiej

Klopsy w sosie kaparowym to klasyczny przepis słynnej kuchnie królewieckiej. Tradycyjnie podawane z gotowanymi ziemniakami i marynowanymi buraczkami. Popularne w Królewcu pulpety w białym sosie z kaparami doczekały się wielu publikacji. Oto przepis ze starej książki kucharskiej wyszukany specjalnie dla Was. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Roladki lasagne z mielonym mięsem i serem ricotta: efektowne i pyszne

Roladki lasagne z mielonymi mięsem i serem ricotta to niezwykle efektowne i bardzo pyszne danie kuchni włoskiej. Roladki można tak jak w przepisie ustawić pionowo lub poziomo. Faliste brzegi płatów makaronowego ciasta dodają wdzięku tej pysznej lasagne. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą i boczkiem: wyszukane rolady dla każdego

Zrazy wołowe nadziewane kiełbasą to pyszne i bardzo wyszukane rolady na obiad. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy kupić odpowiedni kawałek mięsa, by po krótkim przygotowaniu i odpowiednio długim gotowaniu, cieszyć się obfitym i pysznym daniem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Najlepszy gulasz wołowy: dodatek tego jednego owocu zmienia go w arcydzieło sztuki kulinarnej

Gulasz wołowy, gotowany powoli i bez pośpiechu, to jedna z najpyszniejszych potraw. Można go jednak podkręcić dodatkiem suszonych śliwek i wywindować na wyżyny smaku. Uwielbiam ten dymny aromat mięsa, które rozpływa się w ustach. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepyszne roladki ze zrazówki z kolorowymi warzywami

Roladki z wołowiny wypełnione paskami kolorowych warzyw wyglądają niezwykle efektownie. To świetne danie, jeśli chcemy zachwycić gości zanim jeszcze zaczną jeść. W końcu jemy też oczami, więc tak piękne danie na pewno zaostrzy apetyty.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Warzywne leczo z cukinii z klopsikami z mięsa mielonego i ryżu

Warzywne leczo z cukinią, papryką, marchewką w aromatycznym sosie pomidorowym to pyszne letnie danie. Ale podane z klopsikami z mięsa mielonego i ryżu stanie się sycącym posiłkiem dla całej rodziny. Można dowolnie modyfikować skład warzyw i przyprawy. Polecam leczo z klopsikami na rodzinny obiad!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Klopsiki z warzywami pieczone w rękawie: pyszna kolacja, łatwy przepis

Klopsiki z warzywami pieczone w rękawie to sprytny pomysł na pyszną kolację na ciepło. Ten łatwy przepis pozwoli Ci lepiej gospodarować czasem i zasobami. Polecam sycące klopsiki z warzywami pieczone w specjalnym rękawie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gruziński gulasz mięsny z bakłażanem: sprytny patent na obfity obiad

Gruziński gulasz mięsny z bakłażanem to sprytny patent na obfity obiad. Gruzja to kraj górzysty, a wydarcie ziemi plonów jest bardzo trudne. Dlatego kuchnia gruzińska bogata jest w przepisy wykorzystujące niewiele mięsa, a dużo warzyw. Mięsny gulasz z bakłażanem wybornie smakuje, a w sezonie na te pyszne warzywa jest po prostu tańszą alternatywą mięsa. Zapraszamy do wypróbowania sprytnego przepis na obfity obiad z mięsa i warzyw!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Niebywale soczyste kotlety mielone: sprytny przepis ze stołówki szkolnej

Soczysty kotlet mielony, makaron i pyszny sos to idealny obiad. Pamiętacie swoje posiłki w stołówce szkolnej? My pamiętamy, a szczególnie przemiłe panie kucharki, które szczodrą ręką polewały kotlet pysznym sosem. Oto sprytny przepis na soczyste i smakowite kotlety ze stołówki szkolnej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 30