Pieczeń mięsna w zupełnie nowej odsłonie. Wypełniona po brzegi dodatkami

Pieczeń mięsna w zupełnie nowej odsłonie. Wypełniona po brzegi dodatkami
Autor: Shutterstock.com Pieczeń mięsna w zupełnie nowej odsłonie. Wypełniona po brzegi dodatkami
łatwy
5 min
8

Klops nie musi być nudny. Przykładem może być ten przepyszny klops w meksykańskim stylu. To naprawdę wyjątkowe danie, które zachwyca swoim smakiem i aromatem. A przygotowanie go jest niezwykle proste. Wystarczy zaledwie kilka składników.

Prosty pomysł na pyszny obiad. Ten przepis sprawdzi się idealnie

Prosty w przygotowaniu, aromatyczny i pełen smakowitych dodatków. Ten klops w meksykańskim stylu świetnie sprawdzi się jako przekąska, drugie śniadanie, obiad czy dodatek to kanapek. To idealna opcja dla każdego, kto chce nieco urozmaicić swoje codzienne menu.

Ten smak jest całkowicie inny od tradycyjnych klopsów. Zasługę w tym mają dodatki, jak i przyprawy. Nasze mięso wychodzi wilgotne, kruche i pełne smaku, a to wszystko niewielkim kosztem. Wystarczy kilka chwil i składników, by móc się nim rozkoszować.

Dodatek pomidorów, awokado i nachosów wynosi naszą mięsna pieczeń na całkowicie nowy poziom. Dzięki niej mamy do czynienia z różnymi teksturami i smakami, które idealnie ze sobą współgrają tworząc jedną, spójną i pyszną całość.

Jest to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Składniki są łatwodostępne i nie wydamy na nie fortuny. Jeśli więc nie mamy pomysłu co przygotować na prosty obiad, ten przepis sprawdzi się idealnie. Można podawać naszego klopsa na przykład z ziemniakami i śmietaną.

SKŁADNIKI

  • 1 jajko
  • 1 puszka pomidorów
  • 100 g nachosów
  • 70 g sera tartego
  • 0,5 cebuli
  • szczypta pieprzu
  • 450 g mielonej wołowiny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego chili
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • 0,5 awokado

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni,
  • W misce mieszamy ze sobą jajko, pomidory, pokruszone nachosy, ser tary, posiekaną cebulę, pokrojone awokado i wszystkie przyprawy.
  • Następnie dodajemy wołowinę i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Mięso przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równamy.
  • Pieczemy około 40 minut.
Beszamel: Wołowina - dlaczego warto jeść wołowinę?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej