Kanapka prosto z amerykańskich straganów. Philly cheesesteak zachwyci każdego

Masz ochotę zanurzyć się w amerykańskich smakach? Ta kanapka sprawdzi się idealnie! Philly cheesesteak to kultowa amerykańska kanapka z Filadelfii, która zasmakuje smakiem i aromatem. Jest niezwykle sycąca, więc bez problemu się nią najemy. Podpowiadamy, jak ją przygotować.
Ikona amerykańskiej kuchni. Ta kanapka rozkochuje w sobie każdego
Przepyszna kanapka, która zachwyca swoim smakiem. Jest ona prawdziwą ikoną ulicznego jedzenia z Filadelfii, która jest uwielbiana na całym świecie. I nic w tym dziwnego! Jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale również stosunkowo prosta w przygotowaniu.
W klasycznym przepisie do przygotowania tej kanapki używa się antrykotu, ponieważ jest on miękki i soczysty. Ważnym elementem jest jednak krojenie mięsa. Musi być ono bardzo cienkie, prawie jak na carpaccio. Aby to osiągnąć, najlepiej jest operować na pół zamrożonym mięsie.
Pomysł na sycącą kanapkę. Philly cheesestake sprawdzi się idealnie
Kanapka ta jest prosta w przygotowaniu, całość nie powinna nam zająć więcej niż 20 minut. A w jednej bułce możemy połączyć przepyszny ciągnący ser, soczyste mięso i miękką bułkę - idealne połączenia na lunch czy kolację. Jeśli chcemy, możemy do niej dodać również pieczarki.
Ta kanapka to klasyka kuchni amerykańskiej, którą bez problemu przygotujemy w domowym zaciszu. Wystarczy kilka składników, by móc zajadać się wspaniałym Philly cheesestake, który pokochają wszyscy domownicy.
SKŁADNIKI
- 300 g polędwicy wołowej
- 1 średnia cebula
- 1 zielona papryka
- 4 plasterki sera topionego
- 2 półbagietki
- sól i pieprz do smaku
- 1–2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wołowinę kroimy w cieniutkie paseczki.
- Cebulę i paprykę kroimy.
- Na patelni rozgrzewamy masło.
- Wrzucamy cebulę i paprykę.
- Podsmażamy, aż zmiękną i przekładamy na talerz.
- Na tej samej patelni smażymy wołowinę.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Dodajemy z powrotem cebulę i paprykę.
- Dodajemy na wierzch nasz ser i przykrywamy, by się rozpuścił.
- Bułki przekrawamy i podpiekamy.
- Do środka wkładamy mieszankę wołowiny z serem.