Niewielki bułeczki wypełnione po brzegi smakiem. French dip w nowej odsłonie

Przepyszne bułeczki, które inspirowane są klasycznym francuskim dipem, w którym znajdziemy zarówno ser, jak i soczystą wołowinę. Podawane z sosem są proste do wykonania i idealnie nadają się na obiad czy kolację.
Na imprezę, kolację lub na obiad. Te bułeczki zachwycają
French Dip Stuffed Biscuits to przepyszna wariacja klasycznej kanapki, jaką jest French Dip. Jest ona znana ze swojego soczystego nadzienie, które składa się właśnie z sera i wołowiny. Choć w klasyku mamy do czynienia z chrupiącą bułeczką i przepysznym sosem au jus.
W tej wersji, wszystkie te smaki zamknięte są w maślanym, mięciutkim cieście tworząc tym samym coś w rodzaju minipierożków, które idealnie sprawdzą się na jednego kęsa lub jako fajna przekąska.
Przepyszne bułeczki, które zachwycają smakiem. Ich przygotowanie jest bardzo proste
Są niezwykle proste w przygotowaniu - w szczególności jeśli używamy gotowego ciasta. Są one pełne smaku, ser, wołowina, przyprawy i niesamowity sos sprawiają, że każdy gryz jest prawdziwą eksplozją smaków.
Choć niektórych może korcić, by całkowicie pominąć przygotowanie sosu, to jednak jest on kluczem idealnie zbalansowanych bułeczek. Nadaje im on niesamowity charakter, więc warto jednak o nich pamiętać. Do bułeczek można również dodać innego mięsa, sprawdzi się na przykład grillowany kurczak czy indyk, ale trzeba jednak pamiętać o tym, że będą one miały nieco inny smak.
SKŁADNIKI
- Na bułeczki:
- 1 opakowanie ciasta kruchego (sprawdzi się to na tartę)
- 250 g pieczonej wołowiny
- 100 g sera
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
- 0,5 cebuli w proszku
- 0,5 łyżeczki tymianku
- Na sos:
- 1 szklanka bulionu wołowego
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
- 0,5 łyżeczki cebuli w proszku
- 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- Ciasto dzielimy na 8 równych części.
- Wołowinę rozdrabniamy za pomocą dwóch widelców.
- W misce mieszamy wołowinę, chan, musztardę i pokrojony w kostkę ser.
- Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy farsz.
- Zlepiamy brzegi, tworząc kulkę.
- Układamy na blaszce i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
- Pieczemy około 15 minut.
- W rondelki podgrzewamy bulion, sos, czosnek, cebulę i pieprz.
- Gotujemy kilka minut.
- Dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia.