Spis treści
Menu można nieco zmieniać, skracać lub rozszerzać. Zachęcamy jednak do tego, by zawsze była w nim chociaż jedna przystawka (a najlepiej dwie: zimna i ciepła), a do tego zupa, danie główne i deser. Zalecamy, by tak komponować menu, aby mięso i ryby nie powtarzały się i trafiały na stół na zmianę.
Sylwestrowa kolacja - wariant 1
Przystawka zimna: awokado z krewetkami w różowym sosie
Przystawka na ciepło: ser typu camembert smażony, podawany z żurawiną
Zupa: cebulowa z grzankami
Danie główne: polędwiczki wieprzowe w musie cebulowo-jabłkowym
Deser: creme brulee
Sylwestrowa kolacja - wariant 2
Przystawka zimna: troć wędzona
Przystawka na ciepło: lasagne
Zupa: krem z kalafiora
Danie główne: łosoś pieczony na dzikim ryżu, podawany ze szpinakiem duszonym na maśle
Deser: smażony banan w polewie czekoladowej
Sylwestrowa kolacja - wariant 3
Przystawka zimna: deska serów podana z winogronami i świeżą bagietką
Przystawka na ciepło: ravioli ze szpinakiem
Zupa: minestrone
Danie główne: schab pieczony z warzywami
Deser: zabajone z truskawkami