Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki
Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis na wykwintny obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Roladki można przygotować ze schabu, ale smaczne są tez z piersi kurczaka lub sznycli z piersi indyka.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 45 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Mięsne roladki z papryką i serem to jedno z tych wykwintnych dań, które jest łatwe w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć rodzinę podczas niedzielnego obiadu lub gości w święta.
Składniki
6 kotletów schabowych (albo 3 podwójne piersi z kurczaka czy 6 sznycli z piersi indyka)
czerwona papryka
10 dag sera pleśniowego
2 łyżki mąki
szklanka bulionu
sól, pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i rozbić z dwóch stron. Następnie posypać solą i pieprzem.
Paprykę umyć, pokroić w wąskie paski. Ser pokroić w średniej grubości kostkę.
Na każdym kotlecie ułożyć paski papryki i kawałki sera. Zwinąć, uformować roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką, a potem obsmażyć na oleju.
Po zrumienieniu przełożyć do rondla i zalać bulionem. Dusić 30 minut.
Polecamy też: