Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis na wykwintny obiad

Roladki mięsne z papryką i serem: prosty przepis na wykwintny obiad

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Roladki można przygotować ze schabu, ale smaczne są tez z piersi kurczaka lub sznycli z piersi indyka.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Mięsne roladki z papryką i serem to jedno z tych wykwintnych dań, które jest łatwe w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i zachwyć rodzinę podczas niedzielnego obiadu lub gości w święta.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć i rozbić z dwóch stron. Następnie posypać solą i pieprzem.

  • Paprykę umyć, pokroić w wąskie paski. Ser pokroić w średniej grubości kostkę.

  • Na każdym kotlecie ułożyć paski papryki i kawałki sera. Zwinąć, uformować roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką, a potem obsmażyć na oleju.

  • Po zrumienieniu przełożyć do rondla i zalać bulionem. Dusić 30 minut.

Ocena: 4,2