Fasolka szparagowa z sosem bolognese czyli spaghetti z fasolki

Fasolka szparagowa z sosem bolognese czyli spaghetti z fasolki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

A gdyby tak makaron w spaghetti po bolońsku zastąpić fasolką szparagową? Wyjdzie pyszne danie, zdrowsze od tego z makaronem. Podajemy świetny przepis na fasolkę szparagową z mięsem mielonym.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolkę ugotować a dente. Wymieszać z odrobiną oliwy.

  • Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oleju.

  • Dodać mięso, podsmażyć przez chwilę, po czym wlać passatę i dusić 10 min.

  • Fasolkę podawać polaną sosem.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5