Pierś z kurczaka faszerowana serem i musztardą. Danie gotowe w 30 minut

Pierś z kurczaka faszerowana serem i musztardą. Danie gotowe w 30 minut
Autor: Shutterstock.com Pierś z kurczaka faszerowana serem i musztardą. Danie gotowe w 30 minut
łatwy
10 min
4

Dieta bezglutenowa

Pyszny kurczak faszerowany musztardą to prosty sposób na ciekawy obiad. Wystarczy kilka składników, by go przygotować, a zajadać się nim będziemy mogli już w niecałe 30 minut. To wspaniały sposób na prosty obiad dla całej rodziny.

Piersi kurczaka faszerowane serem i musztardą. Prosty obiad dla całej rodziny

Faszerowane piersi z kurczaka nie są niczym nowym. Są stosunkowo proste w przygotowaniu, jednak smakują fenomenalnie. W tym przepisie nadziewamy je serem i musztardą, dzięki czemu zyskują ciekawy smak, który przypadnie do gustu wielu osobom. 

To prosty sposób na obiad dla całej rodziny, który sprawdzi się zarówno na szybki posiłek w tygodniu, jak i na leniwy obiad na weekend. Nie potrzebujemy dużej ilości składników, a przygotowanie tego przepisu nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności.

Większość pracy wykona tu za nas piekarnik. Danie to można łatwo modyfikować. Nadzieniem do naszego kurczaka możemy być tak naprawdę wszystko, na co mamy ochotę. Jeśli chodzi o dodatki to sprawdzą się tu ziemniaki, frytki czy kulki ziemniaczane. Nie zapominajmy również o surówce, np. z białej kapusty.

Faszerowane piersi z kurczaka to wspaniały i prosty obiad, który po prostu gra. Nie spędzimy wielu godzin w kuchni, by go przygotować, a smak naprawdę jest tego wart. Jeśli więc nie masz pomysłu na obiad dla rodziny, ten przepis sprawdzi się idealnie.

SKŁADNIKI

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 50 g sera tartego
  • 120 g mozzarelli
  • 1 łyżka musztardy
  • 8 plastrów boczku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
  • W małej misce mieszamy musztardę, ser tarty i podartą mozzarellę.
  • Piersi oczyszczamy i osuszamy.
  • Nacinamy piersi i faszerujemy je nadzieniem.
  • Każdą pierś owijamy 2 plastrami boczku.
  • Układamy na blaszce do pieczenia.
  • Pieczemy około 25 minut.
Beszamel: Kurczak - wartość odżywcza mięsa z kurczaka, właściwości, zastosowanie kulinarne
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej