Domowy keczup z czerwonej porzeczki - jak zrobić?

Domowy keczup z czerwonej porzeczki - jak zrobić?

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Oryginalny keczup z czarnej porzeczki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Keczup to najczęściej używany dodatek do wielu dań. Tym razem proponujemy oryginalny przepis na keczup z porzeczek, którego niezwykły smak z pewnością urozmaici wiele potraw. Sprawdź, jak go przygotować.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Porzeczki odszypułkować, umyć, odsączyć na sitku.

  • Włożyć owoce do emaliowanego garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 20 minut, ciągle mieszając.

  • Gorącą masę przełożyć do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.

Ocena: 5