Przekąski na sylwestra: orzechowe lizaki z przepisu Anny Starmach
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Orzechowe lizaki to pomysł Anny Starmach na sylwestrową przekąskę. Jurorka "MasterChefa" proponuje kulki z mascarpone i kremu czekoladowego podawać nabite na patyczki. Fantastyczny pomysł i pyszny smak! Sprawdź, jak zrobić słodką przekąskę na sylwestra - czekoladowo-orzechowe lizaki Ani Starmach.
Polecamy również inne przepisy na sylwestrowe słodkości: Tiramisu gruszkowe, Ciastka piwoszki, Puddingi orzechowo-figowe oraz Fondue czekoladowe
Sprawdź także>>> Menu na sylwestra: szybkie finger food czy wyszukane dania na ciepło?
SKŁADNIKI
- 200 g posiekanych orzechów włoskich
- 100 g kremu czekoladowego
- 200 g roztopionej czekolady
- 100 g mascarpone
- 300 g biszkoptu
- patyczki do lodów
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Biszkopt pokrusz i wymieszaj z serkiem mascarpone i kremem czekoladowym.
- Ulep kulki wielkości orzechów włoskich i włóż do zamrażarki na godzinę.
- Kulki nabij na patyczki do lodów i obtocz w roztopionej czekoladzie. Na koniec posyp posiekanymi orzechami.