Bruschetta z agrestem i pomidorami - pomysł na lunch

Bruschetta z agrestem i pomidorami - pomysł na lunch

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Bruschetta z agrestem i pomidorami jest też pyszna z grillowanym mięsem drobiowym albo wołowiną

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Bruschetta z agrestem i pomidorami to wyśmienity pomysł na śniadanie lub lunch. Przygotujesz ją dosłownie w trzy minuty. Możesz też dodać do niej cieniutki plasterek szynki albo wiórki sera gorgonzola.

Składniki

  • 4 kromki chleba (razowego, białego lub tostowego)

  • 4 łyżki oliwy

  • listki bazylii

  • kilka małych pomidorków

  • szklanka czerwonego agrestu

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pomidory i agrest umyć, pokroić w kostkę. Bazylię posiekać, kilka listków zostawić do dekoracji.

  • Pomidory i agrest wymieszać z posiekaną bazylią, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Kromki chleba opiec w tosterze, na każdą położyć pomidory z agrestem. Ozdobić listkami bazylii.

Ocena: 5