Sos agrestowo truskawkowy - przepis na pyszny dodatek do mięs i serów

2021-03-29
truskawka_i_agrest_sprawdzone_przepisy.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Pyszny sos do mięs i serów z owoców sezonowych.
łatwy
20 min
4

Doskonałą parę tworzą truskawka i agrest. Warto pamiętać, że owoce sezonowe można łączyć, dzięki czemu powstają wyjątkowe i smaczne przetwory. Sprawdź, jak zrobić apetyczny sos do mięs i serów z truskawek i agrestu.

Polecamy inne przepisy na agrest:

Szybkie ciasto z agrestem i porzeczkami

Bruschetta z agrestem i pomidorami

Kurczak pieczony z sosem agrestowym

Agrestowy sos do ryby

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Agrest i truskawki opłukać, zalać niewielką ilością wrzącej wody, ugotować i przetrzeć przez sitko.
  • Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 3 łyżkach wody, a do smaku cukier i wino. Zagotować.
  • Serwować do mięs lub serów.