Sos agrestowo-truskawkowy - przepis na pyszny dodatek do mięs i serów

Sos agrestowo-truskawkowy - przepis na pyszny dodatek do mięs i serów

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszny sos do mięs i serów z owoców sezonowych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Doskonałą parę tworzą truskawka i agrest. Warto pamiętać, że owoce sezonowe można łączyć, dzięki czemu powstają wyjątkowe i smaczne przetwory. Sprawdź, jak zrobić apetyczny sos do mięs i serów z truskawek i agrestu.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Agrest i truskawki opłukać, zalać niewielką ilością wrzącej wody, ugotować i przetrzeć przez sitko.

  • Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 3 łyżkach wody, a do smaku cukier i wino. Zagotować.

  • Serwować do mięs lub serów.

Ocena: 0