Zielone masło z Cypru - przepis na oryginalny dodatek do dań na sylwestra

Zielone masło z Cypru - przepis na oryginalny dodatek do dań na sylwestra

Autor Zdjęcia: Marcin Czechowicz

Zielone masło z Cypru - oryginalny dodatek do pieczywa na sylwestra.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 15 OSÓB

Zielone masło z koperkiem i czosnkiem na pewno przyda się do smarowania pieczywa na przyjęciu w sylwestrową noc!

Sprawdź także: Ziemniaki faszerowane chili con carne, Kulki mozzarelli w cieście naleśnikowym oraz Krewetki po japońsku

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Masło odpowiednio wcześniej wyjmij z lodówki, aby było miękkie.

  • Koper umyj i poszatkuj.

  • Ząbki czosnku obierz, drobno posiekaj i rozetrzyj z solą.

  • Składniki zmiksuj z masłem, sokiem z cytryny i pieprzem. Przełóż do miseczki, udekoruj.

  • Koper można zastąpić świeżą bazylią. Takie masło będzie idealnym dodatkiem do pomidorów i pieczywa.

  • Do dań z jajek znakomicie pasuje miks ze szczypiorkiem.

Ocena: 5