Żurek z białą kiełbasą - prosty, szybki przepis [WIDEO]

Żurek z białą kiełbasą - prosty, szybki przepis [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Żurek z białą kiełbasą - prosty, szybki przepis

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Żurek można jadać na Wielkanoc, można go jadać od święta, a jak ktoś lubi - można go jeść na co dzień. Podajemy przepis na szybki, prosty żurek z białą kiełbasą.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kiełbasę zalewamy wodą, dodajemy ziele, pieprz oraz liść laurowy i gotujemy ok. 20 min na bardzo małym ogniu.

  • Wyjmujemy kiełbasę, wlewamy zakwas, wrzucamy zmiażdżony czosnek i gotujemy  razem ok. 5 min.

  • Pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz roztarty w dłoniach majeranek dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy śmietaną.

  • Żurek podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami lub z chlebem.

Opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,9