Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Przepis na sałatkę jajeczną zawijaną w rulony naleśnikowe wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka specjalnie na wielkanocny stół. Rulony kroimy na mniejsze porcje i serwujemy na półmisku. Wyglądają i smakują zachwycająco.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki.

  • Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.

  • Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać sosem koperkowym.

Ocena: 3,4