Słodko-kwaśna sałatka z jajkami i rodzynkami: oryginalny przepis [WIDEO]

Słodko-kwaśna sałatka z jajkami i rodzynkami: oryginalny przepis [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka słodko kwaśna z jajek gotowanych na twardo ma oryginalny, orzeźwiający smak.

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Jajka z majonezem to już zamierzchła i siermiężna przeszłość, sałatka z jajkami, majonezem i warzywami jest ciężkostrawna i mało oryginalna. A co wy na słodko-kwaśną sałatkę z – uwaga – jajkami, ogórkami kiszonymi i rodzynkami?

Składniki

  • sześć ugotowanych jaj, około 30 dag rodzynków, cztery średniej wielkości ogórki kiszone, dwie łodygi zielonego selera, średnia łyżka majonezu, sól, pieprz i inne przyprawy do smaku.

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rodzynki moczymy w zimnej wodzie przez około półtorej godziny. Można w tym czasie raz lub dwa razy zmienić wodę – staną się dzięki temu bardziej miękkie i smaczniejsze.

  • Następnie kroimy jajka na dość drobną kostkę, a selera i ogórki na średniej grubości paski.

  • Wszystkie składniki mieszamy dodając majonez i doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Ocena: 5