Zupa odchudzająca – sycąca i pyszna. Przekonaj się, że odchudzanie może być smaczne

Zupa odchudzająca – syta i pyszna. Przekonaj się, że odchudzanie może być smaczne
Autor: Shutterstock Zupa odchudzająca – syta i pyszna. Przekonaj się, że odchudzanie może być smaczne
łatwy
30 min
4

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Dieta nie musi być rygorystyczna ani monotonna. Włączenie do jadłospisu odpowiednich potraw może znacznie ułatwić proces odchudzania, a jednocześnie zapewnić uczucie sytości i satysfakcji. Jednym z takich dań jest zupa warzywna, która nie tylko zachwyca smakiem, ale również wspomaga proces odchudzania

Przepis na tę zupę powstał niedawno, a jej wyjątkowe właściwości szybko zdobyły uznanie w internautów. Oprócz doskonałego smaku zupa ta przyspiesza proces odchudzania dzięki składnikom bogatym w wartości odżywcze i witaminy. Już po kilku tygodniach można zauważyć pierwsze efekty – waga spada, a energia rośnie.

Zobacz również: Lubelska zupa chłopska zachwyca. Regionalny przepis na pyszny i niedrogi obiad

Zupa na odchudzanie

Sekretem zupy na odchudzanie są warzywa. To one dostarczają niezbędnych składników odżywczych, jednocześnie niskokalorycznych. Dieta oparta na warzywach przynosi wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę metabolizmu i ogólnego samopoczucia. Aromat i smak tej zupy zachwycą nawet tych, którzy na co dzień nie przepadają za warzywami.

Zobacz również: Bałkańska zupa Magdy Gessler - przepis na ożywczą zupę z klopsikami i jogurtem

Jak schudnąć zdrowo?

Zupa ta jest idealna dla osób, które chcą schudnąć, ale jednocześnie cieszyć się smacznym i sycącym posiłkiem. Jej przygotowanie jest proste i szybkie, a efekty odczuwalne już po kilku tygodniach regularnego spożywania. Zupa warzywna to świetny sposób na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych, bez rezygnacji z przyjemności jedzenia.

Zobacz również: Kozacka soczewicowa. Wegańska zupa, która oczaruje smakiem

Doskonałe danie na diecie

Zupa warzywna to doskonałe danie dla osób na diecie. Jej prosty skład i łatwość przygotowania sprawiają, że jest to idealny wybór na zdrowy, niskokaloryczny posiłek. Warto wypróbować ten przepis i przekonać się, że dieta nie musi być monotonna i trudna. Dzięki tej zupie, proces odchudzania stanie się przyjemnością, a nie wyrzeczeniem.

SKŁADNIKI

  • 200 g kapusty

    1,5 l wody

    1 seler naciowy

    1 cebula

    1 czerwona cebula

    1 marchewka

    3 ziemniaki

    3 ząbki czosnku

    1 puszka krojonych pomidorów

    30 ml sosu sojowego

    pieprz i sól do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę umyć, posiekać w cienkie paski i przełożyć do dużego garnka.

    Seler naciowy umyć i drobno posiekać.

    Cebulę oraz czerwoną cebulę obrać i pokroić w małą kostkę.

    Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  • Wszystkie przygotowane warzywa umieścić w garnku, zalać gorącą wodą i doprowadzić do wrzenia.

    Gotować przez 10 minut, po czym dodać posiekany czosnek i krojone pomidory z puszki.

    Doprawić zupę pieprzem, solą oraz sosem sojowym.

    Gotować przez kolejne 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Zupa krem z białych warzyw
Romana Makówka
Redaktor

Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl, Poradnikzdrowie.pl i MjakMama.pl.
Fotograf, dziennikarz, redaktor i felietonistka. Mistrzyni SEO, miłośniczka kuchni polskiej, fanka norweskiego Black Metalu, zjawisk nadprzyrodzonych i historii Polski. Znana autorka zdjęć koncertowych, specjalizująca się …

więcej