Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem

2020-09-19
Rosół z naleśnikowymi roladkami i natką
Autor: Shutterstock Rosół z naleśnikowymi roladkami i natką
łatwy
30 min
4

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.

Składniki

2 l rosołu

8 naleśników

pęczek drobnego szczypioru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Ugotować rosół wg ulubionego przepisu. Kilka propozycji na pyszny rosół można znaleźć poniżej.

Przygotować naleśniki jak w przepisie: Jak zrobić naleśniki? Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.

Jeszcze dobrze ciepłe naleśniki zwinąć w roladki, a gdy wystygną pokroić je na 1,5-centymetrowe plastry.

Naleśnikowe ślimaczki ułożyć w głębokim talerzu i zalać gorącym rosołem. Posypać obficie posiekanym drobnym szczypiorkiem.

Rosół domowy: tradycyjny przepis na lekarstwo na wszystkie smutki

Polecamy też:

Chiński rosół na wzmocnienie: przepis na rosół wzmacniający

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka

Drobiowy rosół kolagenowy: tani zastępnik suplementów

Rosół z perliczki: przepis na najlepszy rosół