Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem - efektowny i pyszny
2021-11-02
łatwy
30 min
4
Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.
SKŁADNIKI
- 2 l rosołu
- 8 naleśników
- pęczek drobnego szczypioru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotować rosół wg ulubionego przepisu. Kilka propozycji na pyszny rosół można znaleźć poniżej.
- Przygotować naleśniki jak w przepisie: Jak zrobić naleśniki? Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.
- Jeszcze dobrze ciepłe naleśniki zwinąć w roladki, a gdy wystygną pokroić je na 1,5-centymetrowe plastry.
- Naleśnikowe ślimaczki ułożyć w głębokim talerzu i zalać gorącym rosołem. Posypać obficie posiekanym drobnym szczypiorkiem.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Polecamy też:
Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka
Drobiowy rosół kolagenowy: tani zastępnik suplementów
Wietnamski rosół wołowy: sprawdzony przepis
Wegański rosół: rozgrzewający bulion warzywny