Sałatki z jajkiem

Sałatka jarzynowa z jajkiem i majonezem jest klasyką kuchni polskiej, zwłaszcza w okolicach Wielkanocy. Warto jednak poeksperymentować z różnymi połączeniami, tym bardziej że jajka lubią ciekawe kompozycje smakowe. Niekoniecznie też muszą być gotowane na twardo. Czasem potrzeba jajka na półmiękko bądź w koszulce.

Sałatki z jajkiem

Sałatki z jajkiem wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką

Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami, jajkiem i dymką to przekąska, która syci jak danie główne, jest bardzo smaczna i pełna składników odżywczych. Znakomite danie, którą można zabrać ze sobą do pracy lub na zajęcia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Sałatka nicejska z fasolką szparagową: przepis

Sałatka nicejska z fasolką szparagową: przepis

Fasolka szparagowa kojarzy się głównie jako dodatek do drugich dań, ale świetnie sprawdzi się również jako składnik sałatek. Podajemy przepis na klasyczną sałatkę nicejską z dodatkiem fasolki szparagowej. Sprawdź, jak ją przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka ze szpinaku z boczkiem i pieczarkami

Sałatka ze szpinaku z boczkiem i pieczarkami

Sałatka ze szpinaku z boczkiem i pieczarkami jest smaczna i sycąca. Podana z kromką świeżego pieczywa może stanowić samodzielne danie. Można ją również podać jako smaczny dodatek do obiadu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka jarzynowa z rodzynkami

Sałatka jarzynowa z rodzynkami

Sałatka jarzynowa z rodzynkami to alternatywa dla tradycyjnej sałatki warzywnej. Jest smaczna i wyrazista, a dodatek rodzynek nadaje jej nieco słodkawego smaku.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Prosta, ale bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się na lunch lub jako przystawka. Przygotujesz ją w kilka minut, ale pamiętaj, żeby przed podaniem pozwolić jej "odpocząć" w lodówce. Smaki się przegryzą i będzie jeszcze smaczniejsza.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji

Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji

Sałatka z rzodkiewek siostry Anastazji jest doskonała zarówno jako dodatek do drugich dań, jak i samodzielna przekąska śniadaniowa do pieczywa. Można ją zaserwować na Wielkanocne śniadanie. Rzodkiewka ma mało kalorii, jest zasadotwórcza, zawiera n.in. dużo potasu, magnezu i wapnia, z witamin tylko A i trochę C. Najzdrowsze są oczywiście krajowe rzodkiewki gruntowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z młodym szczawiem i jajkiem

Sałatka z młodym szczawiem i jajkiem

Lekka i słodko-kwaśna sałatka z młodym szczawiem jest lekka i doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z mięsa i młodych ziemniaków.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z pieczarek i jajek z chili - niby zwyczajna, a z temperamentem

Sałatka z pieczarek i jajek z chili - niby zwyczajna, a z temperamentem

Zwyczajna sałatka z pieczarek z jajkiem nabierze wyjątkowego charakteru, gdy przygotujemy ją warstwowo, ukrywając pomiędzy warstwami pikantne wnętrze.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kapusta pak choi na ciepło z jajkiem i wędzonym łososiem

Kapusta pak choi na ciepło z jajkiem i wędzonym łososiem

Propozycja na pyszne śniadanie lub sałatkę lunchową z kapusty pach choi z jajkiem i wędzonym łososiem. To danie z powodzeniem można podać na wielkanocne śniadanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Sałatka jajeczna w rulonach naleśnikowych - oryginalna wielkanocna przystawka

Przepis na sałatkę jajeczną zawijaną w rulony naleśnikowe wymyślił znany szef kuchni Robert Muzyczka specjalnie na wielkanocny stół. Rulony kroimy na mniejsze porcje i serwujemy na półmisku. Wyglądają i smakują zachwycająco.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 10