Tatar ze śledzia: szybka wersja przepisu
2021-11-23
łatwy
20 min
4
Dieta bezglutenowa
Tatar ze to danie serwowane w eleganckich restauracjach. Przepis na najlepszego śledziowego tatara na pewno zna sama Magda Gessler. Sprawdź, jak zrobić pyszny tatar ze śledzi - wypróbuj nasz przepis.
SKŁADNIKI
- 2 filety śledziowe w oleju
- 4 korniszony
- czerwona i biała cebula
- strąk czerwonej papryki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy
- pieprz
- plasterki cytryny i kilka gałązek natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Filety śledziowe osącz z oleju, pokrój w drobną kostkę.
- Cebule obierz i posiekaj.
- Korniszony i paprykę pokrój w kostkę.
- Na półmisku rozłóż porcje śledzi i pokrojone warzywa, skrop je sokiem z cytryny, oliwą, lekko oprósz pieprzem.
- Udekoruj listkami natki i plasterkami cytryny.
Moczenie śledzi: jak namoczyć śledzie?
Polecamy także:
Tatar z pieczarek i śledzików anchois