Tatar ze śledzia: szybka wersja przepisu

2021-11-23
Śledziowy tatar - szybka wersja
Autor: Shutterstock Doskonała przystawka na każde eleganckie przyjęcie
łatwy
20 min
4

Dieta bezglutenowa

Tatar ze  to danie serwowane w eleganckich restauracjach. Przepis na najlepszego śledziowego tatara na pewno zna sama Magda Gessler. Sprawdź, jak zrobić pyszny tatar ze śledzi - wypróbuj nasz przepis.

SKŁADNIKI

  • 2 filety śledziowe w oleju
  • 4 korniszony
  • czerwona i biała cebula
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz
  • plasterki cytryny i kilka gałązek natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Filety śledziowe osącz z oleju, pokrój w drobną kostkę.
  • Cebule obierz i posiekaj.
  • Korniszony i paprykę pokrój w kostkę.
  • Na półmisku rozłóż porcje śledzi i pokrojone warzywa, skrop je sokiem z cytryny, oliwą, lekko oprósz pieprzem.
  • Udekoruj listkami natki i plasterkami cytryny.
Moczenie śledzi: jak namoczyć śledzie?

 Polecamy także: 

Tatar z pieczarek i śledzików anchois

Tatar ze śledzia po węgiersku 

Kanapki z tatarem ze śledzi

Śledzie z cytryną i z ziołami

Zobacz też galerię z przepisami na dania ze śledzi!