Kanapki z tatarem ze śledzi - pomysł na pyszną przekąskę

2021-03-29
Kanapki z tatarem ze śledzi
Autor: thinkstockphotos.com Tatar ze śledzia na chlebie to dobry pomysł na smaczną przekąskę.
łatwy
15 min
4

Tatar ze śledzia to pyszna przekąska, która pobudzi kubki smakowe przed dalszą częścią biesiady. Można wykorzystać go również jako zakąskę do różnych napojów. Sprawdź, jak zrobić kanapki z tatarem ze śledzi.

Polecamy także:

Tatar z pieczarek i śledzików anchois

Tatar ze śledzia po węgiersku

Tatar ze śledzia z wasabi

Śledzie pod buraczaną pierzynką w piernikowym sosie

SKŁADNIKI

  • 4 filety śledziowe matiasy
  • 2 małe cebule
  • 15 dag ogórków konserwowych lub kiszonych
  • mały pęczek koperku
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Filety śledzi matiasów drobno kroimy.
  • Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w drobniutką kostkę ogórek i kilka gałązek posiekanego koperku.
  • Całość łączymy z gęstą i kwaśną śmietaną.
  • Doprawiamy świeżo startym pieprzem i wstawiamy do lodówki.
  • Przed podaniem smarujemy kanapki tatarem, dekorując gałązkami koperku lub plasterkami ogórków konserwowych czy kiszonych.