Pasta z tuńczyka z migdałami. Banalnie łatwa i gotowa w 5 minut

pasta z tuńczyka z migdałami
Autor: Shutterstock Pasta z tuńczyka z dodatkiem migdałów smakuje nieziemsko.
łatwy
5 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Co można zrobić z tuńczyka z puszki? Odpowiedzią na to pytanie jest przepis na pastę kanapkową z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego składnika. Za jej wyśmienity smak odpowiadają posiekane migdały. Przyrządzona według tego sprawdzonego przepisu pasta z tuńczyka i migdałów jest pyszna i robi się ją ekspresowo. Poznajcie łatwy i mega szybki przepis na pastę z tuńczyka z migdałami.

Co można dodać do pasty z tuńczyka?

Pasta z tuńczyka z dodatkiem chrupiących i pełnych zdrowia migdałów składa się z kilku niedrogich składników. Lista obejmuje produkty, które bez problemu można kupić bez względu na pogodę za oknem. Są w prawie każdym sklepie, a być może macie je wszystkie w domu.

Co więc jest potrzebne, aby przyrządzić tę doskonałą pastę kanapkową? Te składniki są niezbędne:

  • tuńczyk w sosie własnym w puszce
  • migdały
  • śmietankowy serek
  • cebula
  • musztarda
  • przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Jak zrobić pastę z tuńczyka z migdałami?

Pasta do chleba przyrządzona z pysznego tuńczyka i podkręcona migdałami jest bardzo łatwa do samodzielnego przygotowania do domu. To szybki przepis na pyszne domowe smarowidło do pieczywa. Tuńczykowa pasta jest gotowa w pięć minut.

Przepis na smakowitą pastę z tuńczyka z dodatkiem migdałów składa się z kilku banalnych i błyskawicznych kroków.

  • 1. krok – wymieszanie tuńczyka z cebulą i migdałami
  • 2. krok – wymieszanie pasty z serkiem i musztardą oraz przyprawami
  • 3. krok – zjedzenie pasty z ulubionym pieczywem

Jak wzbogacić pastę z tuńczyka?

Przepis na pyszną domową pastę z tuńczyka z puszki oraz migdałów to podstawowa receptura. Można ją modyfikować i dodawać inne składniki, które podkręcą jej smak i sprawią, że będzie bardziej sycąca. Świetnym dodatkiem są ugotowane na twardo jajka. Smak pasty zaostrzy dodatek szczypty chili, a charakteru nada czosnek. Zamiast śmietankowego serka warto wykorzystać grecki ser feta oraz czerwoną cebulę.

SKŁADNIKI


  • 300 g śmietankowego serka
  • 200 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 cebuli
  • 30 g drobno posiekanych migdałów
  • 3 łyżki musztardy
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Tuńczyk odsączyć z zalewy i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem.
  • Dodać drobno posiekaną cebulę i migdały. Wymieszać.
  • Dodać serek śmietankowy i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
  • Podawać jako dodatek do pieczywa, z krakersami lub nachosami.
Ryby morskie – dlaczego warto je jeść?
Anna Szulc-Górska
więcej