Pasta z tuńczyka z migdałami. Banalnie łatwa i gotowa w 5 minut
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Co można zrobić z tuńczyka z puszki? Odpowiedzią na to pytanie jest przepis na pastę kanapkową z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego składnika. Za jej wyśmienity smak odpowiadają posiekane migdały. Przyrządzona według tego sprawdzonego przepisu pasta z tuńczyka i migdałów jest pyszna i robi się ją ekspresowo. Poznajcie łatwy i mega szybki przepis na pastę z tuńczyka z migdałami.
Co można dodać do pasty z tuńczyka?
Pasta z tuńczyka z dodatkiem chrupiących i pełnych zdrowia migdałów składa się z kilku niedrogich składników. Lista obejmuje produkty, które bez problemu można kupić bez względu na pogodę za oknem. Są w prawie każdym sklepie, a być może macie je wszystkie w domu.
Co więc jest potrzebne, aby przyrządzić tę doskonałą pastę kanapkową? Te składniki są niezbędne:
- tuńczyk w sosie własnym w puszce
- migdały
- śmietankowy serek
- cebula
- musztarda
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Jak zrobić pastę z tuńczyka z migdałami?
Pasta do chleba przyrządzona z pysznego tuńczyka i podkręcona migdałami jest bardzo łatwa do samodzielnego przygotowania do domu. To szybki przepis na pyszne domowe smarowidło do pieczywa. Tuńczykowa pasta jest gotowa w pięć minut.
Przepis na smakowitą pastę z tuńczyka z dodatkiem migdałów składa się z kilku banalnych i błyskawicznych kroków.
- 1. krok – wymieszanie tuńczyka z cebulą i migdałami
- 2. krok – wymieszanie pasty z serkiem i musztardą oraz przyprawami
- 3. krok – zjedzenie pasty z ulubionym pieczywem
Jak wzbogacić pastę z tuńczyka?
Przepis na pyszną domową pastę z tuńczyka z puszki oraz migdałów to podstawowa receptura. Można ją modyfikować i dodawać inne składniki, które podkręcą jej smak i sprawią, że będzie bardziej sycąca. Świetnym dodatkiem są ugotowane na twardo jajka. Smak pasty zaostrzy dodatek szczypty chili, a charakteru nada czosnek. Zamiast śmietankowego serka warto wykorzystać grecki ser feta oraz czerwoną cebulę.
SKŁADNIKI
300 g śmietankowego serka- 200 g tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 cebuli
- 30 g drobno posiekanych migdałów
- 3 łyżki musztardy
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Tuńczyk odsączyć z zalewy i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem.
- Dodać drobno posiekaną cebulę i migdały. Wymieszać.
- Dodać serek śmietankowy i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
- Podawać jako dodatek do pieczywa, z krakersami lub nachosami.