Domowy keczup z czerwonej porzeczki - jak zrobić?

Keczup z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Autor: thinkstockphotos.com Oryginalny keczup z czarnej porzeczki.
łatwy
30 min
4

Keczup to najczęściej używany dodatek do wielu dań. Tym razem proponujemy oryginalny przepis na keczup z porzeczek, którego niezwykły smak z pewnością urozmaici wiele potraw. Sprawdź, jak go przygotować.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna ŚmiałekAdrianna Ewa Stawska i Anna Szubińska

 

Polecamy również:

Pierogi z porzeczkami

Polędwica wieprzowa w sosie porzeczkowym

Udka z kurczaka w sosie z czerwonych porzeczek

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Porzeczki odszypułkować, umyć, odsączyć na sitku.
  • Włożyć owoce do emaliowanego garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 20 minut, ciągle mieszając.
  • Gorącą masę przełożyć do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.