Bruschetta z agrestem i pomidorami - pomysł na lunch

2021-03-29
bruschetta-z-agrestem-i-pomidorami-pomysl-na-lunch.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Bruschetta z agrestem i pomidorami jest też pyszna z grillowanym mięsem drobiowym albo wołowiną
łatwy
15 min
4

Bruschetta z agrestem i pomidorami to wyśmienity pomysł na śniadanie lub lunch. Przygotujesz ją dosłownie w trzy minuty. Możesz też dodać do niej cieniutki plasterek szynki albo wiórki sera gorgonzola.

Polecamy też:

Szybkie ciasto z agrestem i porzeczkami

Sos agrestowo truskawkowy

Kurczak pieczony z sosem agrestowym

Agrestowy sos do ryby

SKŁADNIKI

  • 4 kromki chleba (razowego, białego lub tostowego)
  • 4 łyżki oliwy
  • listki bazylii
  • kilka małych pomidorków
  • szklanka czerwonego agrestu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory i agrest umyć, pokroić w kostkę. Bazylię posiekać, kilka listków zostawić do dekoracji.
  • Pomidory i agrest wymieszać z posiekaną bazylią, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Kromki chleba opiec w tosterze, na każdą położyć pomidory z agrestem. Ozdobić listkami bazylii.