Bruschetta z agrestem i pomidorami - pomysł na lunch
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Bruschetta z agrestem i pomidorami to wyśmienity pomysł na śniadanie lub lunch. Przygotujesz ją dosłownie w trzy minuty. Możesz też dodać do niej cieniutki plasterek szynki albo wiórki sera gorgonzola.
Polecamy też:
Szybkie ciasto z agrestem i porzeczkami
Kurczak pieczony z sosem agrestowym
SKŁADNIKI
- 4 kromki chleba (razowego, białego lub tostowego)
- 4 łyżki oliwy
- listki bazylii
- kilka małych pomidorków
- szklanka czerwonego agrestu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory i agrest umyć, pokroić w kostkę. Bazylię posiekać, kilka listków zostawić do dekoracji.
- Pomidory i agrest wymieszać z posiekaną bazylią, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Kromki chleba opiec w tosterze, na każdą położyć pomidory z agrestem. Ozdobić listkami bazylii.