Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką

2021-04-01
Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką
Autor: Shutterstock Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką to pyszna przekąska lub doskonała przystawka. 
łatwy
30 min
4

Słyszeliście kiedyś o domowej marynowanej kiełbasie? Jeśli nie, to ten przepis trzeba koniecznie wypróbować, być może stanie się waszym ulubionym. Kiełbasę marynuje się 3-4 dni. Można podawać na zimno jako przekąskę i na ciepło jako danie główne.

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Białą kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni wraz z przyprawami: czerwoną czubrycą i curry.
  • Cebulę pokroić w piórka. Składniki zalewy wymieszać i krótko gotować na małym ogniu (ok. 5 min. od zagotowania).
  • Kiełbasę najlepiej przełożyć do słoików, zalać zalewą, zamknąć słoiki, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni.