Obłędne knedle serowe z brzoskwiniami
2021-04-01
łatwy
40 min
4
Delikatne, serowe ciasto, a w nim zamknięte soczyste i słodkie brzoskwinie. Nie ważne czy knedle serowe z brzoskwiniami podasz na obiad czy na deser. Znikną z talerzy w oka mgnieniu.
Polecamy też:
Kalafior z sosem brzoskwiniowym - pyszny dodatek lub samodzielne danie
Marchewki duszone w brzoskwiniowym sosie
Delikatna pierś kurczaka z brzoskwiniami i serem brie
Kusząca polędwica wieprzowa w towarzystwie brzoskwiniowego sosu
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 puszka brzoskwiń
- 2 kostki tłustego twarogu
- 10 łyżek mąki pszennej
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 żółtka
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki cukru
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ser zmielić, dodać żółtka, mąkę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto.
- Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałki.
- Z ciasta formować kule, w każdej zakleić kawałek brzoskwini.
- Gotować w wrzącej, osolonej około 5 minut.
- Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem.