Bezglutenowe spaghetti z fasolką szparagową

2021-03-29
Dorota Kalita-Typa
Bezglutenowe spaghetti z fasolką szparagową
Autor: Dorota Kalita-Typa Spaghetti na zielono - z fasolką szparagową i pesto własnej roboty
łatwy
30 min
4

Poznaj przepis na spaghetti w wersji bezglutenowej. Makaron podaj z fasolką szparagową i sosem pesto własnej roboty, a więc całkowicie na zielono. Co powiesz na tak przyrządzone spaghetti? 

Sprawdź też:

Jak zrobić fasolkę na zimę?

Jak mrozić fasolkę szparagową?

Odmiany fasolki szparagowej

Jak gotować fasolkę szparagową?

Polecamy również:

Orzechowa fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa po grecku - fasolka nieco inaczej

Fasolka szparagowa z sezamem i sosem sojowym

Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej

Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do kubka miksera wlej kremówkę i olej. Wrzuć do tego posiekaną bazylię, obrany i zmiażdżony czosnek oraz parmezan. Wszystko zmiksuj na gładki sos, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw.
  • Fasolkę szparagową gotuj około 8-10 minut we wrzącej, posolonej wodzie i odcedź. Warzywo gotowane tak krótko będzie apetycznie chrupiące.
  • Makaron ugotuj al dente i odcedź, następnie wymieszaj z fasolką i sosem pesto. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
     
Dorota Kalita-Typa