Wyśmienita biała kiełbasa gotowana w winie - proste danie w eleganckim wydaniu

2021-02-09
Biała kiełbasa gotowana w winie
Autor: Shutterstock Biała kiełbasa gotowana w winie smakuje wybornie.
łatwy
30 min
4

Biała kiełbasa gotowana w winie to elegancki sposób na podanie zwykłej, białej kiełbasy. Dodatek czarnych oliwek sprawia, że danie nabiera nieco południowego charakteru

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Składniki

10 kawałków białej kiełbasy

oliwa

butelka czerwonego wina, wytrawnego

szklanka czarnych oliwek

3 gałązki rozmarynu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Kiełbaski pozakłuwaj widelcem podsmaż na oliwie.

Przełóż do garnka, zalej czerwonym winem, dodaj rozmaryn i gotuj, aż kiełbasa zbrązowieje.

Dodaj oliwki, gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj ze świeżą bułką.