Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą

2021-01-29
Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą
Autor: thinkstockphotos.com Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami i cebulą to pyszne danie obiadowe. 
łatwy
20 min
4

Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami i cebulą to proste i łatwe danie obiadowe. Wieprzowa wątróbka jedzone regularnie wzmacnia siły witalne organizmu. Wątróbka wieprzowa jest dużo słodsza od drobiowej. Można ją pociąć w plastry, które razem z sosem smakują wybornie. Duszoną wątróbkę wieprzową najlepiej podać z puree ziemniaczanym i surówką ze świeżej kapusty. 

Więcej przepisów z wątróbką wieprzową

Polecamy także: Wątróbka smażona z rodzynkami i piwem  oraz  Wątróbka drobiowa w pieczarkowym sosie 

Składniki

500 g wątróbki wieprzowej

mleko

mąka do panierowania

1 jabłko

2 cebule

olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Wątróbkę moczyć w mleku przez godzinę. 

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.

Jabłko pokroić w ósemki i dodać do cebuli.

Wątróbkę umyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące i dodać na patelnię do cebuli i jabłek. Oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości. 

Na koniec posolić. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE