Wątróbka, zarówno drobiowa jak i wieprzowa, to produkt o dużej wartości odżywczej, a jednocześnie tani. Jeśli więc lubicie podroby i nie macie przeciwwskazań zdrowotnych, watro włączyć wątróbkę do swojego jadłospisu. Można ją jadać w postaci smażonej i pieczonej, świetnie nadaje się do pasztetów, burgerów i zapiekanek. Harmonijne łączy się z wieloma dodatkami, więc każdy ma szanse znaleźć recepturę dla siebie. W galerii znajdziesz kilkanaście pomysłów na pyszną wątróbkę z patelni.
Kolorowa patelnia wypełniona chrupiącą na zewnątrz i mięciutką w środku wątróbką, słodkawą papryką i delikatną fasolką szparagową przyciąga wzrok. Danie wygląda pięknie i smakuje wyśmienicie. Można je przygotowac z warzyw świeżych lub mrożonych, zawsze wychodzi pyszne. Mój ulubiony przepis na WĄTRÓBKĘ Z PAPRYKĄ I FASOLKĄ.
Do tego przepisu można użyć każdej wątróbki: kurczaka, kaczki, gęsi, indyka. Można też wykorzystać wątrobę wieprzową. Smażona wątróbka z dodatkiem rodzynek i piwa to pyszna odmiana codziennego obiadu. Sprawdź przepis na WĄTRÓBKĘ SMAŻONĄ Z RODZYNKAMI I PIWEM.
Duszone wątróbki drobiowe z granatem i natką pietruszki przygotujesz w kilka chwil. Połączenie miękkiej i soczystej duszonej wątróbki z chrupiącymi, słodkimi ziarnami granatu i świeżą natką daje bardzo ciekawy efekt. My uwielbiamy. Sprawdź jak łatwo przygotować WĄTRÓBKĘ Z GRANATEM.
Zestaw warzyw w tym daniu można modyfikować. Można dodać skorzonerę, pasternak lub brukiew. To danie będzie smakować i dzieciom, i dorosłym domownikom. Zrób koniecznie WĄTRÓBKĘ Z WARZYWAMI Z PATELNI.
Ten świetny sezonowy przepis to jedno z naszych ulubionych dań z wątróbki, zwłaszcza gdy przygotowuję ją z młodych warzyw. Łagodna cukinia, delikatna, chrupiąca marchewka i słodkawa cebula nadają daniu wiosenny charakter. Oto przepis na WĄTRÓBKĘ Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ.
Wątróbka po wenecku to typowy przepis weneckiej tradycji kulinarnej. Główną cechą tego dania jest kontrast między słodkim smakiem cebuli, a intensywnym smakiem wątroby. Jak zrobić WĄTRÓBKĘ PO WENECKU?
Wątróbka na sposób chiński to smażona wątróbka ze szpinakiem i grzybami. Danie świetnie smakuje z grzybami shitake, ale można zastąpić je pieczarkami. Przepis na WĄTRÓBKĘ PO CHIŃSKU znajdziesz tutaj!
Wątróbka panierowana w cieście majonezowym i smażona na gorącym tłuszczu jest delikatna i soczysta, jak żadna inna. Wypróbujcie przepis na WĄTRÓBKĘ SMAŻONĄ W CIEŚCIE, będziecie zachwyceni!
To tradycyjny i najpopularniejszy sposób na wątróbkę. Wątróbka wieprzowa jest dużo słodsza od drobiowej. Można ją pokroić w plastry, które razem z sosem smakują wybornie. Oto sprawdzony przepis na WĄTROBĘ WIEPRZOWĄ Z JABŁKAMI CEBULĄ.
Smażone wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym to pyszna porcja odżywczego białka. Można je podać z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Wypróbuj przepis na WĄTRÓBKI W SOSIE ŚMIETANOWYM.
Jeśli lubicie drobiową wątróbkę, ten przepis pozwoli Wam przygotować iście królewską ucztę, która nie nadwyręży nadmiernie kieszeni. Zobacz, jak zrobić WĄTRÓBKI PO KRÓLEWSKU.
Jak uniknąć błędów przy smażeniu wątróbki, co zrobić, by zmienić ją w pyszne danie? Oto pięć najczęściej popełnianych błędów, których można z łatwością uniknąć.