
Wątróbka smażona z papryką i fasolką szparagową
Kolorowa patelnia wypełniona chrupiącą na zewnątrz i mięciutką w środku wątróbką, słodkawą papryką i delikatną fasolką szparagową przyciąga wzrok. Danie wygląda pięknie i smakuje wyśmienicie. Można je przygotowac z warzyw świeżych lub mrożonych, zawsze wychodzi pyszne. Mój ulubiony przepis na WĄTRÓBKĘ Z PAPRYKĄ I FASOLKĄ.

Wątróbka z rodzynkami i piwem
Do tego przepisu można użyć każdej wątróbki: kurczaka, kaczki, gęsi, indyka. Można też wykorzystać wątrobę wieprzową. Smażona wątróbka z dodatkiem rodzynek i piwa to pyszna odmiana codziennego obiadu. Sprawdź przepis na WĄTRÓBKĘ SMAŻONĄ Z RODZYNKAMI I PIWEM.

Wątróbka z granatem i natką pietruszki
Duszone wątróbki drobiowe z granatem i natką pietruszki przygotujesz w kilka chwil. Połączenie miękkiej i soczystej duszonej wątróbki z chrupiącymi, słodkimi ziarnami granatu i świeżą natką daje bardzo ciekawy efekt. My uwielbiamy. Sprawdź jak łatwo przygotować WĄTRÓBKĘ Z GRANATEM.

Wątróbka z warzywami z patelni
Zestaw warzyw w tym daniu można modyfikować. Można dodać skorzonerę, pasternak lub brukiew. To danie będzie smakować i dzieciom, i dorosłym domownikom. Zrób koniecznie WĄTRÓBKĘ Z WARZYWAMI Z PATELNI.

Wątróbka z cukinią i marchewką
Ten świetny sezonowy przepis to jedno z naszych ulubionych dań z wątróbki, zwłaszcza gdy przygotowuję ją z młodych warzyw. Łagodna cukinia, delikatna, chrupiąca marchewka i słodkawa cebula nadają daniu wiosenny charakter. Oto przepis na WĄTRÓBKĘ Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ.

Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku to typowy przepis weneckiej tradycji kulinarnej. Główną cechą tego dania jest kontrast między słodkim smakiem cebuli, a intensywnym smakiem wątroby. Jak zrobić WĄTRÓBKĘ PO WENECKU?

Wątróbka na sposób chiński
Wątróbka na sposób chiński to smażona wątróbka ze szpinakiem i grzybami. Danie świetnie smakuje z grzybami shitake, ale można zastąpić je pieczarkami. Przepis na WĄTRÓBKĘ PO CHIŃSKU znajdziesz tutaj!

Wątróbka smażona w cieście
Wątróbka panierowana w cieście majonezowym i smażona na gorącym tłuszczu jest delikatna i soczysta, jak żadna inna. Wypróbujcie przepis na WĄTRÓBKĘ SMAŻONĄ W CIEŚCIE, będziecie zachwyceni!

Wątróbka z jabłkami i cebulą
To tradycyjny i najpopularniejszy sposób na wątróbkę. Wątróbka wieprzowa jest dużo słodsza od drobiowej. Można ją pokroić w plastry, które razem z sosem smakują wybornie. Oto sprawdzony przepis na WĄTROBĘ WIEPRZOWĄ Z JABŁKAMI CEBULĄ.

Smażone wątróbki w sosieśmietanowym
Smażone wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym to pyszna porcja odżywczego białka. Można je podać z makaronem, kaszą lub ziemniakami. Wypróbuj przepis na WĄTRÓBKI W SOSIE ŚMIETANOWYM.

Wątróbki po królewsku
Jeśli lubicie drobiową wątróbkę, ten przepis pozwoli Wam przygotować iście królewską ucztę, która nie nadwyręży nadmiernie kieszeni. Zobacz, jak zrobić WĄTRÓBKI PO KRÓLEWSKU.

Bonus: Jak smażyć wątróbkę?
Jak uniknąć błędów przy smażeniu wątróbki, co zrobić, by zmienić ją w pyszne danie? Oto pięć najczęściej popełnianych błędów, których można z łatwością uniknąć.