Leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką: przepis

2021-03-29
M. K.
Leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką: przepis
Autor: Shutterstock Zielone leczo z fasolką szparagową.
łatwy
40 min
4

Drobiowe leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką to doskonałe danie obiadowe. Jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a przy tym pożywne i bogate w witaminy i minerały. Podajemy sprawdzony przepis na zielone leczo z fasolką szparagową.

Leczo bez dodatku mięsa można przechowywać pasteryzowane nawet przez rok.

Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta

Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką

Pęczotto z fasolką szparagową

Wątróbka duszona z papryką i fasolką

Zielona fasolka z dzikim ryżem, imbirem i malinami

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do garnka na gorący olej wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i podsmaż, aż się lekko zeszkli.
  • Pokrój w paski paprykę, a grzyby w talarki.
  • Paprykę i pieczarki dodaj do garnka z cebulą, wszystko razem duś około 15 min.
  • Dodaj pokrojone w kostkę mięso (wcześniej lekko podsmażone) wszystko duś.
  • Na samym końcu dodaj wcześniej ugotowaną fasolkę, ketchup i chili,wszystko razem wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.
M. K.