Leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką: przepis
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Drobiowe leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką to doskonałe danie obiadowe. Jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a przy tym pożywne i bogate w witaminy i minerały. Podajemy sprawdzony przepis na zielone leczo z fasolką szparagową.
Leczo bez dodatku mięsa można przechowywać pasteryzowane nawet przez rok.
Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta
Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką
Wątróbka duszona z papryką i fasolką
Zielona fasolka z dzikim ryżem, imbirem i malinami
SKŁADNIKI
- 2 piersi z kurczaka
- 0,5 kg ugotowanej fasolki szparagowej zielonej
- 0,5 kg ugorowanej fasolki szparagowej maślanej (może być również żółta)
- 0,5 kg pieczarek
- 4 cebule
- 4 zielone papryki
- 0,2 l ketchupu ostrego
- 1 szklanka oleju
- 1 zielona papryczka chili
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do garnka na gorący olej wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i podsmaż, aż się lekko zeszkli.
- Pokrój w paski paprykę, a grzyby w talarki.
- Paprykę i pieczarki dodaj do garnka z cebulą, wszystko razem duś około 15 min.
- Dodaj pokrojone w kostkę mięso (wcześniej lekko podsmażone) wszystko duś.
- Na samym końcu dodaj wcześniej ugotowaną fasolkę, ketchup i chili,wszystko razem wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.