Mintaj

Mało ości, mało tłuszczu - tym wyróżnia się mintaj. Ma smaczne, delikatnie kruche mięso, a dość zwarta struktura pozwala go gotować na parze. Mintaj nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia czy grillowania. W mintaju rozsmakowali się zwłaszcza mieszkańcy Japonii, Korei oraz Alaski - w tamtejszych wodach jest bowiem częstym gościem.

Mintaj

Soczysta ryba smażona w chrupiącym cieście: ta genialna panierka zmienia wszystko!

Ryba smażona w chrupkim cieście to absolutna petarda smaku. Soczyste mięso ryby i doskonała panierka z ciasta dużo lepszego od zwyczajnego naleśnikowego. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mintaj po grecku: przepis + WIDEO

Mintaj to jedna z najpopularniejszych ryb w naszych sklepach. Doskonale nadaje się na rybę po grecku. Mintaj po grecku często gości na naszych stołach. Szczególnie w Wigilię. Jest to potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Rewelacyjny mintaj w aromatycznym sosie śmietanowym

Rewelacyjny mintaj w aromatycznym sosie śmietanowym to pyszne danie obiadowe. Delikatne mięso ryby i cudowny aksamitny sos śmietanowy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepyszny mintaj z curry i mlekiem kokosowym

Przepyszny mintaj z curry i mlekiem kokosowym to łatwe danie rybne. Przepis wzorowany na daniach kuchni azjatyckiej uprościliśmy specjalnie dla was. Doskonały smak i samo zdrowie w szybkim daniu dla całej rodziny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszny mintaj w śmietanowym sosie: zachwytom nie będzie końca

Mintaj duszony w śmietanowym sosie to pyszne danie, które z łatwością przygotujesz z filetu rybnego. Można użyć zarówno ryby świeżej, jak i mrożonej. Mintaj duszony w sosie z dodatkiem czosnku jest tak dobry, że palce lizać. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona z pieczarkami: przepis dietetyczny

Ryba pieczona z pieczarkami to prosty przepis na dietetyczny obiad. W przepisie można wykorzystać każdy rodzaj ryby słodkowodnej lub morskiej. Pieczony filet rybny z warzywami będzie smakował każdemu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona pod serową pierzynką

Ryba pieczona pod serową pierzynką to najlepszy sposób na rybne danie dla całej rodziny. To także dobry sposób na unikniecie zapachu smażonej ryby. Soczyste rybne filety zapieczone pod serem są pyszne i każdy je polubi. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków: przepis na pyszny obiad

Filet rybny w panierce z tartych ziemniaków to oryginalny przepis na pyszny obiad. Smażone ziemniaki zamienią się w chrupiącą panierkę pod którą znajdziemy soczystą rybę. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szpinakowa frittata z rybą i pieczarkami

Szpinakowa frittata z rybą i pieczarkami to smaczne danie jednogarnkowe. Właściwie to danie z jednej patelni. Pod warunkiem, że jest wystarczająco głęboka. Połączenie niewielkiej ilości białej ryby, grzybów, ryżu i masy jajeczno-śmietanowej zamienia to proste danie w prawdziwą ucztę Lukullusa. Wasza rodzina pokocha to danie od pierwszego kęsa. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Panierowany filet z mintaja

Panierowany filet z mintaja to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis jest banalnie prosty, a samą rybę przyrządzisz w niespełna kwadrans. Sprawdź, jak usmażyć mintaja.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 3