Mintaj

Mało ości, mało tłuszczu - tym wyróżnia się mintaj. Ma smaczne, delikatnie kruche mięso, a dość zwarta struktura pozwala go gotować na parze. Mintaj nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia czy grillowania. W mintaju rozsmakowali się zwłaszcza mieszkańcy Japonii, Korei oraz Alaski - w tamtejszych wodach jest bowiem częstym gościem.

Mintaj

Rybne kotlety ze słoniną: soczyste i pyszne mielone z chudej ryby

Mielone z chudej ryby oraz  słoniną wieprzowa zawsze są soczyste i tak smaczne, że palce lizać! Z tym przepisem nigdy więcej nie będziecie narzekać, że mięso ryby jest chude i drewniane. Nim zaczniecie gotować, przeczytajcie kilka ważnych wskazówek zamieszczonych pod przepisem. Do dzieła! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lekkie i pyszne kotlety rybne: bez jajka, bez cebuli, lepsze niż w przedszkolu

Pamiętacie, delikatne w smaku kotlety z ryby, jakie kiedyś podawano w przedszkolach? To było w czasach sprzed paluszków rybnych w pomarańczowej panierce. Takie lekkie i pyszne kotlety rybne smakują każdemu. W tym przepisie pomijamy jajko i cebulę. Nie chcemy, aby cokolwiek tłumiło naturalny smak ryby. Do przygotowania kotletów można użyć ryby świeżej lub mrożonej. Tej drugiej nie trzeba rozmrażać do końca. Polecam soczyste kotlety rybne nie tylko przedszkolakom! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Mintaj w pomidorach i tymianku - aromatyczne i pożywne danie rybne

Delikatne w smaku mięso ryby w obłędnie aromatycznym sosie pomidorowo-ziołowym to danie idealne na rodzinny obiad. Smaczne, zdrowe i pachnące tymiankiem kawałki mintaja nie są trudne do przygotowania. Wystarczy przygotować składniki i wstawić do piekarnika.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba pieczona z pomidorkami cherry

Ryba pieczona z pomidorkami cherry jest soczysta i pyszna. I do tego tak łatwa, że nawet kucharz z bardzo małym doświadczeniem poradzi sobie doskonale z jej przygotowaniem. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Idealne kotleciki z siekanej ryby ze szpinakiem

Rybne kotlety to oszczędny sposób na gospodarowanie tym coraz droższym produktem. Idealne będą kotleciki z siekanej ryby. Dzięki temu zachowujemy więcej smaku, jest też coś na ząb. Dodając uduszoną cebulę, czosnek i szpinak wzbogacamy smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Soczysta ryba smażona w chrupiącym cieście: ta genialna panierka zmienia wszystko!

Ryba smażona w chrupkim cieście to absolutna petarda smaku. Soczyste mięso ryby i doskonała panierka z ciasta dużo lepszego od zwyczajnego naleśnikowego. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mintaj po grecku: przepis + WIDEO

Mintaj to jedna z najpopularniejszych ryb w naszych sklepach. Doskonale nadaje się na rybę po grecku. Mintaj po grecku często gości na naszych stołach. Szczególnie w Wigilię. Jest to potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Rewelacyjny mintaj w aromatycznym sosie śmietanowym

Rewelacyjny mintaj w aromatycznym sosie śmietanowym to pyszne danie obiadowe. Delikatne mięso ryby i cudowny aksamitny sos śmietanowy. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepyszny mintaj z curry i mlekiem kokosowym

Przepyszny mintaj z curry i mlekiem kokosowym to łatwe danie rybne. Przepis wzorowany na daniach kuchni azjatyckiej uprościliśmy specjalnie dla was. Doskonały smak i samo zdrowie w szybkim daniu dla całej rodziny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pyszny mintaj w śmietanowym sosie: zachwytom nie będzie końca

Mintaj duszony w śmietanowym sosie to pyszne danie, które z łatwością przygotujesz z filetu rybnego. Można użyć zarówno ryby świeżej, jak i mrożonej. Mintaj duszony w sosie z dodatkiem czosnku jest tak dobry, że palce lizać. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 4