Wyśmienita biała kiełbasa gotowana w winie - proste danie w eleganckim wydaniu

2021-03-29
Biała kiełbasa gotowana w winie
Autor: Shutterstock Biała kiełbasa gotowana w winie smakuje wybornie.
łatwy
30 min
4

Biała kiełbasa gotowana w winie to elegancki sposób na podanie zwykłej, białej kiełbasy. Dodatek czarnych oliwek sprawia, że danie nabiera nieco południowego charakteru

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 10 kawałków białej kiełbasy
  • oliwa
  • butelka czerwonego wina, wytrawnego
  • szklanka czarnych oliwek
  • 3 gałązki rozmarynu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kiełbaski pozakłuwaj widelcem podsmaż na oliwie.
  • Przełóż do garnka, zalej czerwonym winem, dodaj rozmaryn i gotuj, aż kiełbasa zbrązowieje.
  • Dodaj oliwki, gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj ze świeżą bułką.