Leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką: przepis

Leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zielone leczo z fasolką szparagową.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Drobiowe leczo z fasolką szparagową i zieloną papryką to doskonałe danie obiadowe. Jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a przy tym pożywne i bogate w witaminy i minerały. Podajemy sprawdzony przepis na zielone leczo z fasolką szparagową.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do garnka na gorący olej wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i podsmaż, aż się lekko zeszkli.

  • Pokrój w paski paprykę, a grzyby w talarki.

  • Paprykę i pieczarki dodaj do garnka z cebulą, wszystko razem duś około 15 min.

  • Dodaj pokrojone w kostkę mięso (wcześniej lekko podsmażone) wszystko duś.

  • Na samym końcu dodaj wcześniej ugotowaną fasolkę, ketchup i chili,wszystko razem wymieszaj i duś jeszcze 10 minut.

tip dnia

Leczo bez dodatku mięsa można przechowywać pasteryzowane nawet przez rok.

Ocena: 0