Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

2021-03-29
Hortex
Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami
Autor: Hortex Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami idealna na imprezową przekąskę
łatwy
15 min
4

Bruschetta z zieloną fasolką i pomidorami to doskonała przystawka, pomysł na kolację, a nawet na śniadanie. Bruschetta jest prosta w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna. Im więcej dodamy do niej warzyw, tym będzie zdrowsza. Fasolka szparagowa zawiera wit. C, kwas foliowy, wapń, magnez i żelazo.

SKŁADNIKI

  • fasolka szparagowa zielona Hortex
  • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie
  • bazylia
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • grzanki z pieczywa ciabatta

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź.
  • Pomidorki pokrój w cienkie paski.
  • Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu.
  • Ułóż fasolkę na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią.
Hortex