Hummus z dyni z natką pietruszki

Hummus z dyni z natką pietruszki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Hummus z dyni i natką można wzbogacić smakiem cynamonu lub pikantnego chilli.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Humus jest łatwy w przygotowaniu, smaczny i zdrowy. Można przygotować go na wiele sposobów, i dzięki przyprawom uzyskiwać różnorodne smaki. Tym razem proponujemy hummus z dyni i pietruszki.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Należy wszystkie składniki połączyć razem i zmiksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

  • Jeśli potrawa wydaje nam się zbyt gęsta, możemy podczas miksowania dodać łyżkę wody.

  • Możemy także doprawić cynamonem lub czerwoną papryczką chilli.

Ocena: 5