Domowy smalec z grzybami - jak zrobić?
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Pieczywo z domowym smalcem to jedna z najpopularniejszych przystawek. W sezonie letnim dobrze jest przygotować go ze świeżymi grzybami i cebulką. Sprawdź, jak to zrobić.
Polecamy przepisy na Domowy smalec z chrupiącymi skwarkami oraz Najsmaczniejszy smalec z żurawiną
SKŁADNIKI
- 1 kg grzybów
- 1 l przetopionego smalcu
- 3 cebule
- pieprz
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Grzyby obrać, umyć i drobno pokroić, a następnie obgotować.
- W garnku rozpuścić smalec.
- Na patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulkę i grzyby.
- Do smalcu dodać grzyby i cebulkę. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
- Gorący przełożyć do słoiczków i uszczelnić.
- Podawać z pieczywem.